Aktuális

Bajban nem segítenek a facebookos lájkolók

Bár egy felnőtt embernek átlagosan 237 ismerőse van a Facebookon, ezzel azonban nincs kisegítve, ha komoly a baj.

Nem segítenek a bajban a facebookos Egy brit jótékonysági szervezet megbízásából készült felmérésben ezer, 18 és 35 év közötti személyt kérdeztek meg arról, hogy hány olyan ismerőse van, akire valóban számíthat abban az esetben, ha bajba kerül.

A válaszadók több mint kétharmada úgy nyilatkozott, hogy kettő vagy annál kevesebb olyan ember van, akire érdemben támaszkodhat. 13 százalék pedig úgy érzi, hogy senki sem akadna, aki segítene neki például egy komoly betegség vagy váratlan tragédia esetén. A férfiak 16 százalékának, a nők 12 százalékának egyáltalán nincs kihez fordulnia.

„Meglepő és egyben aggodalomra ad okot, hogy az emberek ennyire kevés barátban és családtagban bízhatnak, sőt olyanok is akadnak, akik senkiben sem” – jegyezte meg egy sajtónyilatkozatában Jeannie Wilkinson, a jótékonysági szervezet egyik alapítója.

És valóban: az eredmények megdöbbentőek. Lájkolni, hozzászólni, megosztani könnyű. De te hány emberhez fordulhatnál a facebookos ismerőseid közül baj esetén, és rád vajon hányan számíthatnának? Őszintén!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top