Aktuális

Magyar börtönből kerülhet ki a legújabb Blahnik

Egy újszerű technikának köszönhetően a legkülönbözőbb formájú és funkciójú cipőket készítik a Balassagyarmati Fegyház lakói. Már csak egy ütős márkanévre lenne szükségük a suszternek állt raboknak!

A remekművek
A remekművek

Manapság már nem csak cirokseprűt és gyökérkefét készítenek az elítéltek. Kétszázhuszonkét rab viszi sikerre azt a Balassagyarmaton működő vállalkozást, amely az úgynevezett, direktfröccsöntött technológiával gyárt cipőket (pl. a híres Crocs papucsok is így készülnek). A tavalyi évben 168 ezer pár cipő, bakancs és klumpa került le a gyártósorról.

A cég vezetője, Nemszilaj Sándor szerint az új technikának köszönhetően a számok a jövőben növekedni fognak. A munkaruha kategóriába tartozó – eddig még márkanév nélkül forgalomba hozott – lábbelik fő megrendelői közt olyan cégeket találunk, mint a MÁV Zrt. vagy a Magyar Posta, de az elítéltek gyártanak bakancsokat a svájci vasút dolgozóinak is. A rabok sikertörténete persze nem lenne kerek, ha rövid időn belül nem találnának ki egy hangzatos márkanevet a világszerte egyre elterjedtebb lábbelik részére. Te milyen nevet adnál az első magyar „börtönkollekciónak”?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top