Aktuális

Rózsaszínek maradnak a reklámbirkák

Nálunk a Lánchíd borult rózsaszínbe, egy új-zélandi farmon meg a birkák gyapja. A cél eredetileg ugyanaz volt: felhívni a figyelmet a mellrák elleni küzdelemre.

Egy aucklandi birkatelep tulajdonosai még ősszel festették be jószágaikat a mellrák világnapja alkalmából, de a kampány annyira sikeresnek bizonyult, hogy úgy döntöttek, saját hasznukra fordítják a figyelemfelkeltés eme szokatlan módját. Mivel a báránykák állítólag nem érzékelik a színeket, sem ők, sem az állatvédők nem tiltakoznak a festett gyapjú ellen. A festéshez ártalmatlan ételszínezéket használnak, amelyet az eső is majd fokozatosan lemoshat az állatokról.

Pink birkákkal keltenek feltűnést

A pink birkák hírére az utóbbi időben egyre többen keresték fel az állatfarmot, ahol többek között show-műsorokkal és nyilvános nyírásokkal is várják a családokat. Feltételezzük, hogy útbaigazításra nem nagyon van szükség, hiszen a zöld dombokon legelésző rózsaszín nyájak már messziről feltűnnek az érkezőknek, ami pedig a pink szín további előnyeit illeti, az elkószáló állatokat is biztosan sokkal könnyebb így megtalálni.

 
Pink birkákkal keltenek feltűnést
 
Pink birkákkal keltenek feltűnést
Fotók: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top