Aktuális

A cégek több mint fele optimistán várja a 2012-es évet

A Profession.hu, Magyarország leglátogatottabb állásportálja 148 céget kérdezett meg a 2011-es év toborzási tapasztalatairól, eredményeiről és a következő időszak várható változásairól. A kutatásból egyértelműen kiderült, hogy legnagyobb kereslet 2011-ben a szakértők és az őket segítő asszisztensek iránt mutatkozik. A cégek alapvetően optimistán látják a következő üzleti évet: a megkérdezett 148 cég több mint fele munkaerő-felvétel szempontjából pozitívan áll a 2012-es év elé.
A cégek több mint fele optimistán várja a 2012-es évet

 
2011-ben a válaszadó cégek körében a szakértői/munkatárs, valamint az asszisztensi pozícióra való toborzás a leggyakoribb egy üzleti év során. Zsédely Krisztián, a Profession.hu vezetője azonban hozzátette, hogy éppen az arányok miatt a legtöbb keresés mindig az asszisztensi típusú munkakörök iránt tapasztalható, de valós kereslet évek óta, így 2011-ben is az informatikus és mérnök szakemberek iránt van. 2010-hez képest azonban nőtt a felsővezetői és a kékgalléros pozíciók hirdetésének aránya.
 
A cégek alapvetően optimistán látják a következő üzleti évet
A megkérdezett 148 cég több mint fele munkaerő-felvétel szempontjából pozitívan áll a 2012-es év elé. Tízből hat személyzeti tanácsadó, míg a nem személyzeti tanácsadó cégek közül öten vélik úgy, hogy előbbinek megbízásaik/ utóbbinak létszámuk növekedni fog a jövőben.

A cégek több mint fele optimistán várja a 2012-es évetPályakezdőkre is nagy szükség van
Az elmúlt üzleti év során budapesti pozícióra a megkérdezett cégek 92 százaléka, vidéki pozícióra pedig 72 százaléka keresett új munkaerőt a Profession.hu portálon keresztül. Bizakodásra ad okot az is, hogy pályakezdő munkatársaknak a válaszadók 72 százaléka kínált munkalehetőséget.

Értjük az előnyét az újnak
Évről évre bővül azon vállalatok köre, amelyek részt vesznek virtuális állásbörzéken, vagy terveznek részt venni rajta. A kutatásból Zsédely Krisztián, a Profession.hu vezetője kiemelte, hogy minden negyedik megkérdezett cég már a virtuális börzét részesíti előnyben, amelynek előnye a hagyományossal szemben, hogy tömeges, gyors, emiatt költséghatékony és modern, nem helyhez kötött.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top