Megerőszakolás élő adásban

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A brazil Big Brotherben élő adásban nézhette végig mindenki, ahogy az egyik szereplő megerőszakolja eszméletlen, 23 éves versenytársát. A rendőrség nyomozást indított. Winkler Nóra különvéleménye.

A nézőket vasárnap kora hajnalban sokkolta, hogy a 31 éves Daniel Echaniz rámászott a 23 éves Monique Aminra, aki egy hatalmas esti bulin addig ivott, míg elvesztette eszméletét. A férfimodellként dolgozó Echanizt az éjjellátó kamerák vették fel, amint bemászik a mélyen alvó Amina mellé és félreérthetetlen matatásba kezd a takaró alatt. A lány egyszer sem mozdult az aktus alatt, a látottak alapján úgy tűnik, észre sem vette, mi történik, másnap alig emlékezett valamire az estéből.
A legnézettebb brazil show-ban történtek óriási felháborodást keltettek, a rendőrség bement a villába, ahol három órán keresztül kérdezték az erőszakot elszenvedő lányt, majd kivitték orvosi vizsgálatra. A rendőrség azt követeli a realityt gyártól Globo TV-től, hogy vagy állítsa le a múlt kedden kezdődött show-t, vagy zárja ki Echanizt; a csatorna úgy döntött, kizárja a férfit.

Megerőszakolás élő adásbanBiztos sokak iskolai emléke, hogy jártak oda kifejezetten balhés gyerekek is. Volt hogy komplett osztálynyi jött össze az ilyen rosszfiúkból, akik már harmadszorra buktak és kezdték újra az évet, és akiket osztálykirándulásra sem vittek, mert nem volt tanár, aki felelősséggel bevállalta volna őket. Ha a mi osztályunkban valaki a szünetben fejbe vágta a másikat az uzsonnászacskójával, arról napokig beszéltünk, hű, micsoda dolog. Ha a balhés osztályban óra alatt összeverekedtek, megdobálták a tanárt, szünetben betörték az ablakot, vagy heten megint visszabuktak, az senkit se rázott meg. Mert az egy ilyen banda volt.

Ha egy nő megerőszakolásáról olvasok, az mindig és azonnal együttérzést vált ki belőlem, szerintem ezzel minden nő így van.
De érdekes módon ennél a hírnél inkább ez a gyerekkori balhés osztályos érzésem lett. Hogy látom, hallom, olvasom, de nem tudok elkezdeni sajnálni benne úgy igazán, szívből senkit. Pedig szörnyű dolog. De a létrejöttének a környezete valahogy leállítja bennem az empátiát. A valóságshow-k már mindenhol a sokadik évfolyamuknál járnak, mostanra szerintem mindenki kiokosodott, ha részt vesz, hogy tudja abból a legtöbbet maga számára kivenni. Szereplőként, férfiként, nőként, producerként, adásrendezőként, csatornaként, bárhogy.

Biztosan van valamilyen speciális hangulata egy ilyen bekamerázott villának, hogy aki heteken át ott él, az egyrészt sokszor elfelejti, hogy veszik, sokszor meg nagyon is tudatosan használja azt a dolgot, hogy nézők milliói látják, amint bugyiban fogat mos. Szóval elragadhatja a szereplőket a „most mindent lehet” érzés, hogy most valahogy kívül vagyunk az élet amúgy létező szabályain. Daniel Echaniz, akit nyilván azért hívtak be ebbe a műsorba, mert egy szuperdekoratív férfimodell, nyilván megtáltosodva önmaga vonzerejétől átlépett egy határt, amit talán a normál életben betart. De lehet, hogy kint is simán rámászna egy fiatal nőre, lévén annyira ismert jócsávó, hogy majd valaki elintézi neki ezt az ügyet, sőt tán mellégondolja, hogy „a csaj örülhet is, hisz mások vagyonokat fizetnek a jelenlétemért”. Lehet, hogy nem ennyire rossz fiú, de szerintem kicsit meg lehet őrülni attól, ha folyton azt éled át, hogy neked mindent lehet. És erre egy realityműsor rá is szokott erősíteni, mert az jót tesz a műsornak, ha történik benne valami, ami sok millió ember beszédtémája lesz, hogy hallottad? Összejöttek/összevesztek/verekedtek/kiakadtak/ordibáltak/bement hozzá/ kijött tőle, mittudomén.

Szóval pár év alatt az ember rááll arra, hogy milyen is egy ilyen show és az, hogy folyton valami balhé van benne, azt a dolog természetéhez tartozónak veszi. De ez az ügy azért megy mégis túl rajta, mert egy folyamatosan kamerázott és monitorozott műsorról van szó, ahol – meggyőződésem szerint – beavatkozhatott volna egy jobb érzésű szerkesztő. Úgy képzelem, hogy nézték a felvételt, nem hittek a szemüknek, és párhuzamosan érezték, hogy ez törvénybe ütköző és megengedhetetlen, azzal, hogy hú, azért ebből nagy hír lesz, és az embereket izgatni fogja, melyik is az a műsor, ahol egy topmodell élő adásban erőszakolta meg a csajt. És hagyták.



Kedvenc részem, hogy sokat tépelődtek, abbahagyják-e a show-műsort, vagy csak kitegyék belőle az amúgy egyébként is hat–tíz évre bebörtönözhető modellt. Az egyébként nem merül fel, hogy a lány hazamenne? Hogy ha bebizonyosodik, hogy megerőszakolták, esetleg lehet, hogy nem nyolcmillió ember előtt dolgozná fel.
Nagy erők csaphattak össze ott a programigazgatóságon! Morál feszült morálnak, és többórányi vívódás után született meg a döntés, végül is csak egyetlen lányra másztak rá, a műsort viszont milliók nézik. Soha nem volt ilyen jó sajtónk. Őrületes dilemma lehetett. The show must go on.

Olvass tovább

Hozzászólások

Torolt_felhasznalo_572064 2012-01-24 09:53

Ja, így már értem.

 

Én már annyira megszoktam, hogy az NLC cikkek esetében nem arról szól a cikk, mint amiről a címe, hogy a címet már nem is veszem számításba.

DrAllright 2012-01-23 21:52

Elkerülte a figyelmedet az utolsó mondatom:

Nem tudok és nem is akarok mit felhozni a mentségére

Ami lefordítva azt jelenti, hogy szerintem mocskos, undorító dolgot tett és bármit kap érte (na jó, a halálbüntetésen kívül) megérdemli.

Az, hogy a lány nem volt egy Szűz Mária, az csak az empátiám csökkenti, nem a férfi bűnösségét.

Egy halálos kimenetelű autóbalesetnél is különbséget teszünk a sebességet betartó, és a száguldozó között, hiába sajnáljuk mindkettőt.

(És nem voltam a gépnél napokig - bocs).

Capybara 2012-01-21 17:56

Torolt_felhasznalo_544962 2012-01-21 17:17

a lány nem maradt a villában, a fickó ellen eljárás indult, a showw meg fojtatódik... én ennyit bogarásztam ki az eddigi hírekből

 

csova19 2012-01-21 11:06

Teljesen egyetértek veled a gondolatmenetben, sztem is nagyot hibáztak a szerkesztők-tv, mert ha valaki offra kiüti magát a piától, minimum orvost kellene hívniuk, és ez kötelességük, feljelenteném őket, amiért mulasztottak orvost hívni és nem akadályozták meg az erőszakot.

Teljesen kiszolgáltatott volt a csaj, ( erről részben tehet is, miért kell annyit inni, hogy ne tudjon a külvilágról?:O), szval én tuti bíróságra vinném az ügyet, nem maradnék a villában, feljelenteném az ottani szerkesztőket meg a pasit is.

Remélem, elítélik jó pár évre ezt a perverz állatot. 

birerzsi 2012-01-20 22:24

Nekem az volt furcsa a videóban, hogy a srác egész idő alatt húzkodta a lányra a paplant, pedig anélkül könnyebb lett volna szexelni. Vagy félt, hogy a játékostársak meglátnak valamit?

Gorgon Lilith 2012-01-20 22:15

Nem feltétlenül egyes esetekről van szó. Pusztán egyszerűen arról, hogy így van tálalva az ügy. Nem olvasok bulvármédiát (nlc-n kívül), én általa értesültem először, és azóta is egyedüliként a hírről. Az írásának címe - a szöveg fényében - ugyanolyan szenzációhajhász, üres figyelemfelkeltés, mint az általa kritizált valóságshow és abban a nemi erőszak prezentációja.

Engem ez zavar, azaz, ha nemi erőszak címszó alatt nem a nemi erőszakról esik szó, hanem a csúnya világról, sanyarú gyerekkorokról, szoknyák rövidségéről, laza (női) erkölcsökről. S a többi.