Megerőszakolás élő adásban

Megosztás
 
Még több megosztás ▾
A brazil Big Brotherben élő adásban nézhette végig mindenki, ahogy az egyik szereplő megerőszakolja eszméletlen, 23 éves versenytársát. A rendőrség nyomozást indított. Winkler Nóra különvéleménye.
Írta: 2012. 01. 20. Ez van! rovat  Fotó: undefined
A nézőket vasárnap kora hajnalban sokkolta, hogy a 31 éves Daniel Echaniz rámászott a 23 éves Monique Aminra, aki egy hatalmas esti bulin addig ivott, míg elvesztette eszméletét. A férfimodellként dolgozó Echanizt az éjjellátó kamerák vették fel, amint bemászik a mélyen alvó Amina mellé és félreérthetetlen matatásba kezd a takaró alatt. A lány egyszer sem mozdult az aktus alatt, a látottak alapján úgy tűnik, észre sem vette, mi történik, másnap alig emlékezett valamire az estéből.
A legnézettebb brazil show-ban történtek óriási felháborodást keltettek, a rendőrség bement a villába, ahol három órán keresztül kérdezték az erőszakot elszenvedő lányt, majd kivitték orvosi vizsgálatra. A rendőrség azt követeli a realityt gyártól Globo TV-től, hogy vagy állítsa le a múlt kedden kezdődött show-t, vagy zárja ki Echanizt; a csatorna úgy döntött, kizárja a férfit.

Megerőszakolás élő adásbanBiztos sokak iskolai emléke, hogy jártak oda kifejezetten balhés gyerekek is. Volt hogy komplett osztálynyi jött össze az ilyen rosszfiúkból, akik már harmadszorra buktak és kezdték újra az évet, és akiket osztálykirándulásra sem vittek, mert nem volt tanár, aki felelősséggel bevállalta volna őket. Ha a mi osztályunkban valaki a szünetben fejbe vágta a másikat az uzsonnászacskójával, arról napokig beszéltünk, hű, micsoda dolog. Ha a balhés osztályban óra alatt összeverekedtek, megdobálták a tanárt, szünetben betörték az ablakot, vagy heten megint visszabuktak, az senkit se rázott meg. Mert az egy ilyen banda volt.

Ha egy nő megerőszakolásáról olvasok, az mindig és azonnal együttérzést vált ki belőlem, szerintem ezzel minden nő így van.
De érdekes módon ennél a hírnél inkább ez a gyerekkori balhés osztályos érzésem lett. Hogy látom, hallom, olvasom, de nem tudok elkezdeni sajnálni benne úgy igazán, szívből senkit. Pedig szörnyű dolog. De a létrejöttének a környezete valahogy leállítja bennem az empátiát. A valóságshow-k már mindenhol a sokadik évfolyamuknál járnak, mostanra szerintem mindenki kiokosodott, ha részt vesz, hogy tudja abból a legtöbbet maga számára kivenni. Szereplőként, férfiként, nőként, producerként, adásrendezőként, csatornaként, bárhogy.

Biztosan van valamilyen speciális hangulata egy ilyen bekamerázott villának, hogy aki heteken át ott él, az egyrészt sokszor elfelejti, hogy veszik, sokszor meg nagyon is tudatosan használja azt a dolgot, hogy nézők milliói látják, amint bugyiban fogat mos. Szóval elragadhatja a szereplőket a „most mindent lehet” érzés, hogy most valahogy kívül vagyunk az élet amúgy létező szabályain. Daniel Echaniz, akit nyilván azért hívtak be ebbe a műsorba, mert egy szuperdekoratív férfimodell, nyilván megtáltosodva önmaga vonzerejétől átlépett egy határt, amit talán a normál életben betart. De lehet, hogy kint is simán rámászna egy fiatal nőre, lévén annyira ismert jócsávó, hogy majd valaki elintézi neki ezt az ügyet, sőt tán mellégondolja, hogy „a csaj örülhet is, hisz mások vagyonokat fizetnek a jelenlétemért”. Lehet, hogy nem ennyire rossz fiú, de szerintem kicsit meg lehet őrülni attól, ha folyton azt éled át, hogy neked mindent lehet. És erre egy realityműsor rá is szokott erősíteni, mert az jót tesz a műsornak, ha történik benne valami, ami sok millió ember beszédtémája lesz, hogy hallottad? Összejöttek/összevesztek/verekedtek/kiakadtak/ordibáltak/bement hozzá/ kijött tőle, mittudomén.

Szóval pár év alatt az ember rááll arra, hogy milyen is egy ilyen show és az, hogy folyton valami balhé van benne, azt a dolog természetéhez tartozónak veszi. De ez az ügy azért megy mégis túl rajta, mert egy folyamatosan kamerázott és monitorozott műsorról van szó, ahol – meggyőződésem szerint – beavatkozhatott volna egy jobb érzésű szerkesztő. Úgy képzelem, hogy nézték a felvételt, nem hittek a szemüknek, és párhuzamosan érezték, hogy ez törvénybe ütköző és megengedhetetlen, azzal, hogy hú, azért ebből nagy hír lesz, és az embereket izgatni fogja, melyik is az a műsor, ahol egy topmodell élő adásban erőszakolta meg a csajt. És hagyták.Kedvenc részem, hogy sokat tépelődtek, abbahagyják-e a show-műsort, vagy csak kitegyék belőle az amúgy egyébként is hat–tíz évre bebörtönözhető modellt. Az egyébként nem merül fel, hogy a lány hazamenne? Hogy ha bebizonyosodik, hogy megerőszakolták, esetleg lehet, hogy nem nyolcmillió ember előtt dolgozná fel.
Nagy erők csaphattak össze ott a programigazgatóságon! Morál feszült morálnak, és többórányi vívódás után született meg a döntés, végül is csak egyetlen lányra másztak rá, a műsort viszont milliók nézik. Soha nem volt ilyen jó sajtónk. Őrületes dilemma lehetett. The show must go on.
Kapcsolódó hozzászólások
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Kristine 2012-01-20 12:45

aki kurvának áll....

 

 

már rég miről szólnak ezek a "műsorok"???? ez kell a népnek? akkor nézze :( :( :( 

Torolt_felhasznalo_308966 2012-01-20 12:45

Ki az, aki ez alapján a sötétzöld videó alapján meg tudja állapitani, hogy mi történ a takaró alatt? Mi van, ha nem is erőszakolta meg a lányt, csak simogatta, ölelgette? Erre rögtön megbélyegzik a srácot..

Torolt_felhasznalo_620502 2012-01-20 12:37

Egyetértek.

 

Nálunk egyébként nemi erőszaknak minősül, ha az aktus nem a lány beleegyezésével történt, így akkor is, ha az áldozat magatehetetlen, mert eszméletlenre itta magát...A műsorkészítő, illetve bárki, akinek lehetősége lett volna ezt megakadályozni, nem nem tette, az bűnrészes. Brazilíában nem tudom, mi a helyzet.

Torolt_felhasznalo_506575 2012-01-20 12:33

Hát én a műsorkészitőket dugnám egy ideig olyan dutyiban ahol őket is ...
Testileg leelkileg átérezhetnék  .... vagy valóságsho szereplőnek érezhetnék magukat .

Torolt_felhasznalo_544962 2012-01-20 12:24

ez nekem is döbbenetes, hogy hagyták! mert ok, csaj, pasi részeg volt (bár a pasinak,ha ment akkor annyira azért nem...) de hogy akik nézték őket, ezt hagyták.. ez döbbenet...

hogy hír lett? az is hír lett  volna, ha nem hagyják... a hírért nem kellett volna.

 

megjegyzem, én mindig minden kamasznak , fiatalnak jól az eszébe vésem, mindig tudják hol a határ... mert ha eszméletlenre, stb isszák maguk, egyszerűen azt csinál velük más amit akar... és nem hiszem, hogy pl egy így lett terhesség olyan remek... vagy egy srácnak ha elveszti a hátsó szüzességét esetleg... ellenben ez nem menti fel se a műsorkészítékőket, se az erőszaktevőt.

vérmatska 2012-01-20 12:10

Nekem ez nem tűnik mentségkeresésnek. Magyarázatot keres arra, hogyan történhetett, de ez még nem felmentés.

Torolt_felhasznalo_620502 2012-01-20 12:04

Nálam Winkler Nóra is átlépte a határt...ez a különvélemény irtó gáz:(

"Szóval elragadhatja a szereplőket a ‘most mindent lehet’ érzés, hogy most valahogy kívül vagyunk az élet amúgy létező szabályain."
Ja, ez tényleg mentség...
"Úgy képzelem, hogy nézték a felvételt, nem hittek a szemüknek, és párhuzamosan érezték, hogy ez törvénybe ütköző és megengedhetetlen, azzal, hogy hú, azért ebből nagy hír lesz és az embereket izgatni fogja, melyik is az a műsor, ahol egy topmodell élő adásban erőszakolta meg a csajt. És hagyták."
Szuper...

Nők Lapja Cafe 2012-01-20 12:04

A brazil Big Brotherben élő adásban nézhette végig mindenki, ahogy az egyik szereplő megerőszakolja eszméletlen, 23 éves versenytársát. A rendőrség nyomozást indított. Winkler Nóra különvéleménye.

Tovább a cikkre...

Pisztáciás kényeztetéssel indítjuk a tavaszt!

Pisztáciás kényeztetéssel indítjuk a tavaszt!

Az édes pisztácia illata egybeolvad a könnyebb, nőies virágos jegyekkel.

Kapcsolódó tartalmaink

Címlapon

Legjobbak

Csináld magad: nyomda levelekkel és virágokkal

Csináld magad: nyomda levelekkel és virágokkal

Visszavonhatatlanul itt a tavasz, gyönyörű virágok és...
Facebook lájkok száma
Ezért ordított hangosan Hajdú Péter

Ezért ordított hangosan Hajdú Péter

Hajdú Pétert ritkán hallani ordítani, most mégis...
Facebook lájkok száma
Együtt moziztunk Doktor House szerelmével

Együtt moziztunk Doktor House szerelmével

Gustavo Sampaio gondolt egyet, és idén először...
Facebook lájkok száma
Itt a szezon: még három recept eperrel

Itt a szezon: még három recept eperrel

Újabb három epres recepttel segítünk, hogy alaposan...
Facebook lájkok száma
Ezért tölt órákat a tükör előtt Keleti Andrea

Ezért tölt órákat a tükör előtt Keleti Andrea

Keleti Andrea elárulta, mennyi időt tölt tükör előtt...
Facebook lájkok száma
Danics Dóra erősen tépelődik

Danics Dóra erősen tépelődik

Danics Dóra bevallotta őrlődését.
Facebook lájkok száma Hozzászólások száma2
Tavaszi nagytakarítás – megújulnak a kárpitok

Tavaszi kárpittisztítás

A tavaszi megújulás egyben a nagytakarítások ideje is....
Facebook lájkok száma
Krasznai Tündébe lett szerelmes VV Teo

Krasznai Tündébe lett szerelmes VV Teo

Krasznai Tünde levette a lábáról a villa bugyitlan...
Facebook lájkok száma Hozzászólások száma2
Így néz ki az egyik legfinomabb gombánk

Így néz ki az egyik legfinomabb gombánk

A kertünkben is szembetalálkozhatunk vele. Pánikra...
Facebook lájkok száma
Második gyermekét várja Beyoncé állítólag

Második gyermekét várja Beyoncé állítólag

Ismerősei szerint minden jel arra mutat, hogy az...
Facebook lájkok száma

Legtöbbet megosztott cikkek

Tüneményesen pózolnak a fotósnak a szurikáták

Tüneményesen pózolnak a fotósnak a szurikáták

Egy egész szurikátacsaláddal barátkozott össze a...
Facebook lájkok száma122

Kadlecsik Zoltán: „Hiszek hitetlenül!”

Terítéken a hit. Piacra van dobva: hinni kell...
Facebook lájkok száma51
Szupercuki videó György hercegről és Katalinékról

Szupercuki videó György hercegről és Katalinékról

Tündéri videó került napvilágra György herceg...
Facebook lájkok száma49

25 fok is lehet a jövő héten

A jövő héten folytatódik a változékony idő, többször...
Facebook lájkok száma34
Elképesztő lakberendezés: lebegő csigalépcső

Elképesztő lakberendezés: lebegő csigalépcső

Egyedi módon oldották meg az oslói lakásban a...
Facebook lájkok száma33
Péter Szabó Szilvia nem bánta meg, hogy nős férfival kezdett

Péter Szabó Szilvia nem bánta meg, hogy nős férfival kezdett

Állítja, ma sem csinálná másképp, ha újra kezdhetné.
Facebook lájkok száma19 Hozzászólások száma9

Ezt üzente Ferenc pápa a világnak

Béke és segítségnyújtás: ezek voltak a kulcsszavai a...
Facebook lájkok száma14
Miért lép félre a férfi?

Miért lép félre a férfi?

Sosem gondoltam volna, hogy egyszer egy újságcikket a...
Facebook lájkok száma13

© 2014 NLC - Nők lapja café. sanoma média budapest zrt. Minden jog fenntartva | impresszum | médiaajánlat | közönségszolgálat | felhasználási feltételek | adatvédelem