Aktuális

Internetes sztár lett a twitterező hajléktalan nőből

A Twitternek köszönheti, hogy újra fedél van a feje felett.
A kép illusztráció
A kép illusztráció

A 41 éves chicagói asszony, AnneMarie Walsh előbb a munkáját veszítette el, majd férjétől is elvált, végül utcára került. A fizikailag és mentálisan is legyengült nő úgy tudta elviselni a hajléktalansággal járó megpróbáltatásokat, hogy egy helyi könyvtár ingyenes internetszobájába járt, és Twitter-oldalán minden nap kiírta magából szörnyű élményeit és gondolatait.

Mikroblogjának néhány hónap alatt több ezer követője lett, majd így felfigyelt rá egy jótékonysági szervezet vezetője is, aki addig nem nyugodott, míg nem szerzett lakást és munkát  a szerencsétlen sorsú nőnek.

„A közösségi médián keresztül tudtam kapcsolatot létesíteni másokkal. Le tudtam vezetni a frusztrációimat és az érzéseimet, és tudtam beszélni a hajléktalanságról, szociális kérdésekről és megoszthattam olyan információkat is, melyek mások számára hasznosak lehetnek. Szenvedélyemmé vált, hogy reményt találjak és reményt adhassak valaki másnak. Arra vágytam, hogy tudjam: változtattam valakinek az életén” – fogalmazott blogjában Walsh.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top