Aktuális

Szakértőre és asszisztensre van a legnagyobb kereslet

A Profession.hu, Magyarország leglátogatottabb állásportálja 148 céget kérdezett meg a 2011-es év toborzási tapasztalatairól és a következő időszak várható változásairól. A kutatásból kiderült, hogy a cégek idén leginkább szakértőket és őket segítő asszisztenseket keresnek és optimistán látják a következő üzleti évet.

Szakértőre és asszisztensre van a legnagyobb keresletIlyen szakemberből szinte soha nem elég, és bár leggyakrabban őket keresik, itt lehet is találni megfelelő embert. Zsédely Krisztián, a Profession.hu vezetője azonban hozzátette, hogy valós kereslet évek óta, így 2011-ben is az informatikus és mérnök szakemberek iránt van. 2010-hez képest ezen kívül nőtt a felsővezetői és a „kékgalléros” pozíciót meghirdetők aránya.

A megkérdezett 148 cég több mint fele munkaerő-felvétel szempontjából pozitívan áll a 2012-es év elé. Tízből öten vélik úgy, hogy az álláskeresők és -találók száma növekedni fog.

Az elmúlt üzleti év során budapesti pozícióra a megkérdezett cégek 92 százaléka, vidéki pozícióra pedig 72 százaléka keresett új munkaerőt a Profession.hu portálon keresztül. Nem egészen igaz az, hogy a pályakezdők „senkinek nem kellenek”, hiszen a válaszadók 72 százaléka nekik is kínált munkalehetőséget.

Évről évre bővül azon vállalatok köre, akik részt vesznek virtuális állásbörzéken, vagy tervezik ezt. Zsédely Krisztián kiemelte, hogy minden negyedik megkérdezett cég már ezt a fajta keresési módot részesíti előnyben, mert tömeges, gyors, emiatt költséghatékony és modern, ráadásul nem helyhez kötött.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top