Aktuális

Elfogták a Scarlett Johansson pucér képét terjesztő hackert

Az FBI elcsípte azt a férfit, aki feltörte több hollywoodi sztár levelezését, és elterjesztette privát fotóikat. A hackernek köszönhetően került fel a világhálóra Scarlett Johansson elhíresült meztelen képe is.
Scarlett Johansson ellopott fotója
Scarlett Johansson ellopott fotója

A 35 éves floridai Christopher Chaney több mint ötven ember, köztük a filmipar ismert személyiségeinek adataihoz férkőzött hozzá. A jacksonville-i férfit hivatalosan meggyanúsították mások komputeréhez való illetéktelen hozzáférés, azok szándékos megrongálása, törvénytelen lehallgatás és úgynevezett személyazonosság-lopás (internetes szakzsargonban „identity theft”) miatt.

A hacker nemcsak Scarlett Johansson elektronikus levelezését törte fel, de bejutott Christina Aguilera, Mila Kunis, Simone Harouche és Renée Olstead számítógépére is. Chaney módszere egyébként az volt, hogy különböző közösségi oldalak biztonsági hiányosságait kihasználva megszerezte a hírességek jelszavait, így aztán már játszva hozzáfért azok gépéhez.

Az FBI a szórakoztatóipar személyiségeinek komputerei ellen indított támadásokat felgöngyölítő, Hackrerazzi fedőnevű művelet során jutottak Christopher Chaney nyomára.

A hackernek valószínűleg az volt a legnagyobb dobása, hogy elterjesztette a neten Scarlett Johanssonnak azt a fotóját, melyet a sztár önmagáról készített mobiltelefonnal; a képen pedig nem csak a színésznő arca, de a tükörben az egész meztelen hátsó része látható. Johanssont oly mértékben sokkolta a kép elterjesztése, hogy ügyvédei segítségével minden olyan weboldalt felszólíttatott a felvétel törlésére, amely megjelentette azt, sőt azt is igyekezett elérni, hogy a Google keresőmotor se jelenítsen meg egyetlen olyan találatot sem, ami az ő meztelen fotójára mutat.

A sztár heves reakciója persze annál erősebb választ váltott ki az internetezőkből, és villámgyorsan divattá vált a „scarlettjohanssoning”, ami abból áll, hogy a vállalkozó kedvű exhibicionisták ugyanabban a pózban lefotózták magukat, mint a színésznő, és fotójukat saját maguk feltöltötték az internetre. Akit érdekel, itt megtekinthet néhányat az épületes fotókból. (Vigyázat, korhatáros képek, pucér hátsók!)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top