11 egyetemi szak, amit szívesen elvégeznénk

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Mindegy, hogy végül mi lesz vagy lett a munkánk, néha megfordul a fejünkben, hogy talán még nem késő valami újat tanulni. Mi legyen az?
11 egyetemi szak, amit szívesen elvégeznénk1. Filozófia
Milyen klassz is lenne, ha a hegeli dialektikát nem kevernénk a dianetikával, illetve az előbbiről nem pont csak azt a három szót tudnánk, amit mindenkinek megtanítottak. Arról nem is beszélve, hogy gyakorló filozófusnak csak az mehet el, aki tényleg tud valamit, mert az ország kettőnél többet nem tud eltartani.

2. Asszirológia
Azért abban, hogy „asszirológia”, van valami egészen felvillanyozó. Elsősorban nyilván az, hogy mégis mi lehet az, ami miatt az asszírok akkora királyok voltak, hogy külön egyetemi szakot is kaptak. Az mondjuk elrettentő lehet, hogy biztosan meg kell tanulni akkádul is, ha valamire való asszirológusok akarunk lenni.

3. Csillagászat
A csillagászok alapvetően viccesek. És mivel rajtuk kívül senki nem ért a tudományukhoz, ezért azt mondanak, amit akarnak. Kepler például benyögött három olyan törvényt, aminek a jelentőségéről lövése sem volt, és mestere, Tycho Brache úgy került be a csillagászat történetbe, hogy azt hitte, a Nap forog a Föld körül, mert a Föld túl nehézkes a mozgáshoz, és ráadásul úgy halt meg, hogy banketten hosszú órákig visszatartotta a vizeletét, mert kínosnak érezte volna, ha kilép, aztán többet sosem vizelt, és pár napon belül távozott. A földbe. Ilyen sztorik főszereplői mi is szívesen lennénk, pláne, hogy ma már sem az igazságért, sem a hülyeségért nem küldenének máglyára.

11 egyetemi szak, amit szívesen elvégeznénk
4. Teológia
Kevés ember van, aki élete egyik szakaszában sem érdeklődött a vallás iránt, viszont papnak menni nagy lemondással járna, arról nem is beszélve, hogy katolikusok továbbra sem akarják intézményesíteni a tényt, miszerint, ha van isten, és olyan, amilyennek elmondják, akkor a nőkhöz is beszélhet. Ezért is tanulnánk teológiát: ha már Istennel személyesen nem, de legalább róla tudnánk beszélgetni.

5. Karmesterképző
Jaj, az a pálca. Már az óvodások is vonzódnak hozzá, és igaz, hogy abban a korban azért a karmesterszakma még fej fej mellett halad a traktorvezetővel, azért a pálcára és a maestro hadonászása mögött meghúzódó univerzális zenegóréságra nem mondanánk nemet, ha nem kéne hozzá olyanokat tanulni, mint akusztika, szolfézs, partitúraolvasás, meg még vagy egy rakat hangszer.

6. Meteorológus

Persze a gomolyfelhőket mi is felismerjük, még ha többnyire kutyát, arcot, vagy egyéb égen elsuhanni kevésbé valószínű objektumot látunk. Azért az nagyságrendekkel megnyugtatóbb és felemelőbb lehet, ha mondjuk, tökéletesen tisztában lennénk vele, hogy a cumulusból mikor és miért kezd el esni az eső.

11 egyetemi szak, amit szívesen elvégeznénk7. Orvosi egyetem
Igaz, hogy az orvosi nagyon sokáig tart, és csak a végén lehet szakosodni, de aki nézett már Doktor House-t, az biztosan elvállalná a melóját, mert ugyan ki akarna pont fül-orr-gégész lenni. Uralkodni, segíteni és közben fehér köpenyben szexizni egy presztízsszakmában majdnem olyan jó, mint popsztárnak lenni.

8. Esztétika
…Hogy tudjunk miről beszélni, ha kell órákig, bármikor, hogy nagyon okosnak tűnjünk, és a másik fél hülyén érezze magát a szakszavaktól és a válogatottan elvont paradigmáktól, amiken belül szinte bármiről meg lehet fogalmazni két egymással ellentétes igazságot.

9. Növényorvos
Szerencsére a növényorvosi szakon nemcsak azt tanítják, hogyan kell meggyógyítani egy erkélyen korhadozó muskátlit, hanem minden egyebet, ami a növények bármilyen nemű felhasználásához vagy védelméhez kötődik. Maga a tudomány pedig igen komoly lehet, ugyanis csak mesterképzésben lehet hozzáférni a titokzatos ismeretanyaghoz.

10. Katonai vezető
Elég jól hangzik, hogy három és fél év tanulás után egyből vezetők lehetnénk a hadseregben. A repülőhajózó és a harckocsi szakirány lehet a legjobb, hiszen ha mindent teljesítünk, akkor egyből 11 egyetemi szak, amit szívesen elvégeznénkrepülőhajózók lehetünk, és előreláthatólag még néhány évig nem lesz túl sok munkánk.

11. Tanár
Gyerekkorunkban megfordult a fejünkben, hogy mi majd tanárok leszünk, hiszen a szüleink szakmáján, és a „boltos nénin”  kívül más foglalkozást komolyan nem is nagyon tudtunk elképzelni. Ha a legtöbben végül nem is leszünk tanárok, azért irigykedünk rájuk, hogy olyan sok ember gondol rájuk ezer évvel az iskoláik elvégzése után is. Kúl.
Címkék: tanulás egyetem szakok
Olvass tovább

Hozzászólások

Curlygirl 2011-10-25 21:52

Pályaválasztás előtt állok. Gondoltam ha elolvasom akkor lesz kicsit több információval leszek gazdagabb. Tévedtem

Torolt_felhasznalo_652128 2011-10-09 13:01

Nem baj, talán ez a világ rendje. :(

Leáldozott az nlc-n a legyen mindenki szingli korszaknak, akkor minden cikk erről szólt, meg a fogyás-trend-ezo témáról.
Mos'meg az a lényeg, hogy mindenki szüljön, szoptasson, az előzőt otthon a másodikat csak otthon ne. S, persze a fogyás-ezo-trend vonal pedig a háttérben kitölti a többi részt.

A baj az, hogy naponta 10-20 új írást kell felcsapni ide, ugyanilyenek a topikok is, alig van olyan topik, amiben tényleg átlehet beszélni valamit, vagy lenne valamilyen kifutása, mert csak gyorsan odaír mindenki, akinek eszébe jut valami, jól összevesznek, oszt vége. Aztán valahogy mindenki felháborodik, amikor megnyílik ugyanazzal a témával a következő 30.

regan 2011-10-09 11:43

sztem korhadozó helyett kornyadozót akart írni...  csak a szerkesztője biztos még sose hallotta ezt a szót, úh maradt a korhadozó.... :D

rubinta 2011-10-09 08:28

hát ez tényleg elég gyengécske.

DymuniaD 2011-10-09 01:36

Szerintem akkor is a Szánalmas Médiaakadémia a király, mert ott megtanulhatunk "cikket" írni érdektelen témákról egy tizenöt éves blogger manírjaival.

Anitadeak 2011-10-09 00:39

Nekem borzalmasan nagykepunek tunik ez a cikk. Bosszantoan magas lorol nez le az emberekre a cikkiro, az esztetika pontban egyenesen serto minden szava. Mondhatni bunko. En peldaul nem azert lettem pedagogus, mert "mas nem jutott eszembe", vagy hogy majd beszeljenek rolam a tanitvanyaim (sokszor nem is emlekeznek az ovoda elotti eveikre, arra vegkepp nem, hanyszor buktak ram a felig emesztett tejcit, hanyszor pisiltek le, vagy maszatoltak ram a bebikajcit, hanyszor ringattam oket alomba, vagy tanitgattam kanalat fogni, kezet mosni, jarni, stb.). Csillagasz ismerosom is van, jo fej, de nema humorarol hires. Es meg sorolhatnam. Szoval, legkozelebb ertelmesebb cikket is osszehozhatna, kedves Kriszta. Ja, es en meg eletemben nem lattam muskatlit"horhadozni", maximum oreg fat.

Torolt_felhasznalo_946698 2011-10-08 20:12

Szerintem az írott Nők lapja is egyre gázosabb, mióta ilyen "újságírók" írják. Régen az ember felnézhetett az újságíróra, mert művelt, nagy tudású emberek voltak. Ma?

Az én kolléganőm fő(vagy mellék?)állásban az egyik kereskedelmi csatorna vidéki "szerkesztő-riportere". Nulla végzettséggel, nulla fogalmazási készséggel, nulla (mínusz!!) alapvető műveltséggel, nulla helyesírással. És bizony szinte naponta van a csatorna híradójában olyan hír, amit ő forgatott!

 

A lányom mesélte, hogy az egyetemen, ahol tanul (neves egyetem) van kommunikáció-média szak. Annyi nagyképű, elszállt seggfej sehol nincs, mint akik azon a szakon vannak.