Misi barátkozik

Varró Dani rovata

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Misi fiam, megfigyelésem szerint, legszívesebben a nála sokkal nagyobb lányokkal barátkozik. Úgy hét és tizennyolc év között van a nőideálja.

Misi barátkozikDirekt ebből a célból kifejlesztett egy mosolygásfajtát, ilyen hunyorgósat, amitől a lányok garantáltan elolvadnak, és azt mondják: „de ééédi!” És jó esetben máris az ölükbe veszik, és megbabusgatják. Misi pedig vigyorogva lubickol ebben a könnyen szerzett népszerűségben.
Néha korabeli lányokkal is kikezd, de csak ha szőkék. Nekik viszont férfiasan felvág. Kinéz egy kislányt a játszótéren, mélyen a szemébe néz, és mindenféle truvájokat mutat be neki. Nem szólítja meg, oda se megy hozzá, csak fölmászik, lecsúszik, megpörget, kiborít, bemutat mindent, amit tud, és közben némán szuggerálja a kislányt, a szemét egy pillanatra se véve le róla. A szavai helyett a tettei beszélnek.
Persze nem is nagyon tudna még mit mondani. Ami a barátkozás módját illeti, nem jutott még el a kifinomult „leszel a barátom?” technikához, amit az óvodások szinte kizárólagosan alkalmaznak. Ehelyett neki az a módszere, hogy megmondja a másik gyerek nemét („fiú!”), és megmutatja, hogy hol a szeme („szeme!”), amivel nem biztos, hogy a legjobb első benyomást kelti. Esetleg elveszi a lapátját „odadom!” felkiáltással. (Értsd: a másik kisfiú odaadja neki.)

Viszont nagyon szimpatikus Misiben, hogy bárkivel hajlandó barátkozni. Nincsenek előítéletei. Az utcán random szembejövő nénivel ugyanolyan tiszta szívből kokettál, mint az őt indiszkréten bökdöső, sörszagú bácsival. Őszinte érdeklődéssel szemléli őket, nevet a vicceiken, és még távolodóban is hosszan integet nekik, pápá.
Ez teljesen lefegyverez a kisfiamban, hogy ennyire nyitott.
Egyedül egy fülrepesztően jódlizó, tiroli nadrágos mormotától fakad sírva, amit a nagypapája hozott Salzkammergutból, eredetileg a kisfiam unokatestvérének, Lencsinek, de ő is félt tőle, úgyhogy Misinek passzolta tovább (remélem, a nagypapa nem olvas Nők Lapját, és nem tudja meg), de még annak is megadja a második, sőt a harmadik, meg a negyedik esélyt is. Újra és újra megnyomatja velünk „nyommeg!” felszólítással, hátha a következő alkalommal kevésbé fülrepesztően kezd majd jódlizni.
De sajnos, ahogy az emberek, úgy a tiroli nadrágot viselő, jódlizó mormoták sem változnak, akármilyen megbocsátó is velük az ember, nem képesek jobb útra térni. Visszaeső bűnösök, akik újra és újra a fülünkbe jódliznak.

Úgyhogy Misi is újra és újra sírva fakad, de nem adja fel. Szemet huny a jódlizó mormota múltbéli hibái fölött, és akárhányszor megadja neki az esélyt, hogy tiszta lappal induljon. És erre csak egy igazi barát, vagy egy másfél éves kisbaba képes.
Olvass tovább

Hozzászólások

vila 2012-04-04 11:07

Itt egy újabb))) http://www.nlcafe.hu/noklapja/20120404/varro_dani_misi_es_a _szemelyi_kultusz/

Tökéletlen 2011-11-27 20:12

"Imádom" azokat a hozzászólókat, akik nem tudnak úgy jót, dicsérőt mondani, hogy közben azért bele ne rúgnának abba akiről írnak. Tipikus magyarok! Ezért tart itt ez az ország.
Nem lehetne egyszerűen csak örülni a más örömének, sikerének? Egyáltalán miért feccöltök energiát a fikázásba? Hányinger! Varró Danira igenis büszkék lehetünk, a kisfia meg tündérbogár!

Hialin 2011-10-23 11:32

Nem szeretlek Varró Dániel, de most sikerült valami kellemeset is alkotnod.

Torolt_felhasznalo_845566 2011-10-22 21:24

De jó neked!;) Szívesen találkoztam volna én is velük.

Kiszsófi 2011-10-22 21:21

Én a múltkor találkoztam vele "élőben" a vidéki nagymama városában, egy ökovásárban. Pofátlan módon megkérdeztem, hogy, ő-e a "nőklapjás" Misi, mert nagyon hasonlít rá. Én is nagyon szeretem az apja cikkeit. Tényleg tündér kis kölyök, be is mutatta, hogyan kell a macska farkát húzni :) (voltak ingyen elvihető kiscicák, de sajnos nem vihette őket haza :), úgyhogy kiegyeztünk két almában :)

ninamyers 2011-10-22 21:04

Én is!

Torolt_felhasznalo_567762 2011-10-22 20:25

Nagyon szeretem Varró Dani írásait a kisfiáról.