Aktuális

Nem teljesítik a halálraítéltek utolsó kívánságát

Kivégzés előtt az elítéltek nem állíthatják össze saját menüjüket, azt eszik, amit a többiek.
fotó: flickr.com - Casey Serin
Fotó: flickr.com – Casey Serin

Rántott hús, tripla húsos szalonnás sajtburger, sült okra, fél kiló grillcsirke, három fajitas, húsimádó pizza, jégkrém és egy adag mogyoróvajas fondant: ez a nyolcfogásos menü volt Lawrence Russell Brewer, texasi elítélt utolsó kívánsága a kivégzése előtt. S bár az ételeket cellájába szállították, a férfi hozzá sem nyúlt a költséges fogásokhoz – írja az MTI.

A többi elítélt neki köszönheti, hogy a texasi igazságszolgáltatás azonnali hatállyal beszüntette a halálraítélteknek biztosított utolsó étkezés lehetőségét, amikor is azt rendelhettek, amit csak akartak. A jövőben a kivégzés előtt állók ugyanazt kapják majd, mint rabtársaik. A döntésben valószínűleg közrejátszhatott az is, hogy a múlt héten kivégzett Steven Woods menüje sokkal költségesebb volt: egy kilogramm szalonna, négyhúsos pizza, négy rántott csirkemell, egy liter jégkrém, öt szelet rántott hús, két darab szalonnás hamburger, egy tucat fokhagymás pirítós paradicsomszósszal, Mountain Dew üdítőital, Pepsi, gyökérsör és édes tea szerepelt a listán.

A texasi elítéltek kívánságaiból egyébként már egy szakácskönyv is készült: Meals to Die For (Ételek, amelyekért meg kell halni) címmel egy olyan szakács tollából, aki éveken át a texasi kivégzések helyszínén, a hírhedt huntsville-i börtönben dolgozott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top