Aktuális

Bikinis címlappal dönt tabukat egy arab magazin

Végre: először jelent meg arab magazin úgy, hogy címlapján egy bikinis modell látható.
A tabudöntögető címlap
A tabudöntögető címlap

Az arab világ szigorú vallási és kulturális hagyományai miatt eddig még soha, egyetlen arab lap sem mert bikinis címlappal előállni. Ottani viszonylatban ugyanis már a vállak, a dekoltázs, vagy épp a lábak mutogatása is merésznek számított.

Az arab Lilac magazin 10 éve jelenik meg Izraelben és Jordániában. Kezdettől fogva alapvető küldetésüknek tartják a társadalmi tabuk megtörését, a nők jogainak védelmét és a női olvasók önbizalmának erősítését. Az újságban vegyesen jelennek meg arab és angol nyelvű cikkek. A régióban mára az egyik legnépszerűbb lapnak számít, különösképp a huszonéves és harmincas nők körében.

A történelmet író címlapon flitteres bikiniben pózoló lány maga is arab. A 22 éves Huda Naccache ugyan profi modell, ám saját bevallása szerint először nem akarta elvállalni ezt a fotózást, mivel az nem felel meg a helyi társadalmi normáknak. „Később aztán rájöttem, hogy ha sikeres akarok lenni, nem utasíthatom vissza. Megbeszéltem a szüleimmel, akik egyetértettek velem. Semmit sem tennék az ő beleegyezésük nélkül – nyilatkozta a modell a Daily Mailnek.

“Már nem rémít meg, hogy én lettem az a lány, aki megteszi az első lépést és megnyitja az utat más arab modellek előtt, hogy képviseljék a szabad és független, fiatal  arab nőket”- tette hozzá.

„Itt volt az ideje meglépni ezt” – jegyezte meg Yara Mashour, a magazin főszerkesztője, aki tisztában van vele, hogy a címlap heves vitákat vált ki, ugyanakkor botránytól mégsem tart. Mint elmondta, a címlap máris rengeteg pozitív kritikát kapott, s ugyanerről számolt be maga a modell is.

Huda egyébként jelenleg a Miss Earth szépségverseny decemberi döntőjére készül, ahol ő fogja képviselni hazáját, a legnagyobb vágya pedig az, hogy nemzetközileg ismert modell legyen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top