Aktuális

Hol vannak a valódi nők?!

A brit énekes, Adéle kiakadt azon, hogy mindenki "le akarja fogyasztani". Winkler Nóra különvéleménye.

A hír: A brit énekes, Adéle teljesen elégedett teltkarcsú alakjával – nem vágyik kecsesebb formákra. „Szeretek olyan lenni, amilyen vagyok, és ez sosem volt másképp” – nyilatkozta egy interjúban a 23 éves énekesnő, akinek „Rolling In The Deep” és a „Someone Like You” című számát nálunk folyton játsszák a rádiók. Az egészséges önbizalommal felvértezett sztárnak kiforrott véleménye van a fogyás kérdéséről. „Rengetegen vannak, akik állandóan azon rágódnak, hogy hogyan lehetnének soványabbak, vagy hogy lehetne nagyobb mellük. Hát én nem tartozom közéjük, és ezen nem is akarok változtatni. Sőt, lehetőleg nem is barátkozom olyan szörnyű alakokkal, akik azt akarnák, hogy megváltozzam.”


Hol vannak a valódi nők?!Winkler Nóra véleménye: Bírom ezt a csajt. Van a Youtube-on egy olyan felvétele a Someone Like You-nak, amit nála, az otthonában rögzítettek. Mesél benne a pasiról, akihez ezt a számot írta, a szakításukról, de nem is azt figyeltem, amit mond, hanem inkább őt, ahogyan mondja.
Talán nem is érdemes arra szűkíteni őt, hogy a kövérségről/fogyásról mit gondol, mert az csak az egyik megnyilvánulása annak, hogy ez a lány egy „létező” személyiség. Nem a popipar kitalált, kidekázott, összemarketingelt profi kis produktuma, hanem egy ember, aki valamilyen. És magától értetődő természetességgel löki le magáról a felvetést, hogy neki bármiben meg kellene változnia. Miért is kéne? De tényleg, miért?

Azon az otthoni felvételen látszik egy-két részlet a lakásából. Például egy nagyobb könyvespolc. Kandalló, rajta pár személyes tárgy, szobrok, tükrök. Semmi lélegzetelállító, épp csak az látszik, hogy itt valaki lakik, akinek van ízlése. Ül Adéle a fotelben, és ahogy beszél, néha kinéz az ablakon, néha vissza a kamerába, elgondolkodik, elakad, és lehet, hogy ötvenedszerre meséli el, mi a keletkezéstörténete ennek a lírai számnak, igazinak tűnik, ahogy mondja. Ebbe a jelenetbe nem képzelem oda a píárfelelősét, aki a kamera mögött állva figyeli minden szavát, nehogy elhangozzon olyan, ami jobb lenne, ha nem. Voltam ilyen helyzetben, dermesztő volt. Naomi Campbell adott így interjút Velencében, egy szállodai lakosztályban ültünk szemben egymással, de ugrásra készen állt ott egy agresszívabb nő, aki minden szóra figyelt.

A videó alatt futnak a kommentek, és nem meglepő módon, többeket izgat ez a fogyókúrás kérdés. Az egyik hozzászóló – szerintem fiú – megelégelte a korábbi nyafogókat, és nagyon helyrerakós hozzászólásában kifejtette, hogy fogja be az összes csontsovány kretén, vegye már észre hogy ez a csaj szuperjól énekel, méghozzá attól, hogy van saját véleménye, érzése, viszonya a dolgokhoz. Ezért biztosan hidegen hagyja, hogy néhány testképzavaros azzal foglalkozik, hogy lehetne pár kilóval kevesebb. Végezetül azt tanácsolja, menjenek a nyafogók a hűtőszekrényig, és egyenek egy jót belőle.

Szóval nem is csak a testkép miatt, hanem úgy általában, nagyon nagy szükség van olyan példaképekre, akik vállalják, hogy ők valamilyenek. Függetlenül a felszínes elvárásoktól, van egy világuk, amiben köszi, jól vannak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top