Aktuális

Ülősztrájkkal szerzett templomot esküvőjére az ara

Eltökéltség, összefogás és pár hét egy helyben ülés – ennyi kellett, hogy ne zárják be azt a templomot, amelyben egy fiatal lány a családi hagyományokhoz híven esküvőjét tervezte.

Emily Morton, a 21 éves walesi menyasszony már régóta tudta, hogy abban az apró, de festői templomban akar esküdni, amelyben anyja, nagyanyja és egykor üknagyanyja is kimondta a boldogító igent, és ahol őt is megkeresztelték. Így aztán egy világ omlott össze benne, amikor a plébános közölte vele, hogy az épületet bezárják.

A fiatal lány azonban annyira eltökélt volt, hogy ötven helybéli lakos részvételével tiltakozó akciót szervezett: három héten át napi 24 órában folyamatosan sztrájkolók ültek az aprócska épület padjaiban. Az összefogás meghozta gyümölcsét, és a demonstrációt szervező menyasszonnyal maga a walesi érsek közölte a jó hírt: megtarthatja esküvőjét a templomban.

Fotó: dailymail.co.uk
Fotó: dailymail.co.uk
Fotó: dailymail.co.uk
Fotó: dailymail.co.uk

Az érsek annyira biztatónak találta a falu mentőakcióját, hogy úgy határozott, töredék áron megvásárolhatják az ingatlant, amelynek sorsáról aztán belátásuk szerint dönthetnek. Az apró templom bezárásáról nemrég rendelkeztek az egyház tisztviselői, miután kiderült, hogy több százezer fontba kerülne a felújítása.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top