Aktuális

Sosem látott édesapjukra emlékeznek a 9/11-es ikrek

Már nem ismerhették, de sokszor hiányolják apjukat azok a kislányok, akik négy nappal a szeptember 11-ei terrortámadás után születtek. Családjuk életét azóta is meghatározza a szomorú esemény.
Fotó:msnbc.msn.com
Andrea, férje és kisfiuk, Alec a tragédia előtt
Fotó: msnbc.msn.com

Andrea Russin tíz éve, szeptember 15-én adott életet ikerlányainak, Ariellának és Oliviának. A férje nem volt ott a szülésnél, négy nappal azelőtt ugyanis a New York-i Világkereskedelmi Központ északi tornyának 104. emeletén dolgozott, amikor az utasszállító az épületbe csapódott. Csak ennél a cégnél 658 munkatárs halt meg a toronyban, egyikük a férfi volt.

A családja életét azóta is meghatározza az amerikai nemzet történelmének legnagyobb terrortámadása. Andrea a tragédia után több, a 9/11-es családokat támogató csoporthoz is csatlakozott, és sok segítséget kapott ismerősöktől és idegenektől egyaránt. Az asszony keményen dolgozik, hogy a gyerekeknek normális gyerekkoruk legyen, sokat járnak együtt úszni és kempingezni.

Fotó:msnbc.msn.com
Ariella és Olivia Russin
Fotó: msnbc.msn.com

Ugyanakkor ők is tudják, hogy az életük másmilyen, mint a többi gyereké. „Néha nem érzem magam teljesnek apa nélkül” – mondja Olivia. Édesanyjuk sokat mesélt nekik róla, tudják, hogy apjuk vicces ember volt, aki imádta a csokit, szívesen sportolt és néha pókemberjelmezbe öltözött. És tudják, hogy sosem fog visszajönni.

A tizedik életévüket betöltött ikrek a tragédia egy évtizedes évfordulója alkalmából idén egy fapálcákból épített toronnyal emlékeznek apjukra és a többi áldozatra.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top