Aktuális

Már a kislányok is féltékenyebbek

A lányok már egészen fiatal korban is sokkal kifinomultabb módszerekkel küzdenek azért, amit meg akarnak kapni, mint a fiúk. Viszont hajlamosabbak a féltékenységre – már egészen kiskorukban is.

A lányok kifinomultabban küzdenekBostoni kutatók közel száz, 4 éves gyerek bevonásával végeztek kísérletet. A gyerekeket hármas csoportokra osztották, és minden csoport kapott egy, kettő vagy három darab bábot. A kisfiúk és a kislányok nagyjából hasonlóan reagáltak, amikor két vagy három báb állt a csoport rendelkezésére, azokban az esetekben viszont, amikor csak egy, nemenként eltérő módon viselkedtek.

Míg a kisfiúk elkérték vagy egyszerűen elvették a bábot attól a társuktól, akinél épp volt, a kislányok inkább „klikkesedni” kezdtek a másik gyerekkel, akinél még nem volt báb, ezzel lényegében kizárva a csoportból azt a tagot, aki épp a bábot birtokolta.

A szakemberek szerint az eredmények azt bizonyítják, hogy a lányok már ebben az életkorban is – amikor a viselkedésük még irányított helyzetekben is természetes és spontán – egyértelműen taktikusabbak és a féltékenységre is hajlamosabbak, ugyanakkor nem kevésbé versenyképesek és elszántak, mint a fiúk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top