Aktuális

A ráncos arc szimpatikusabb

A természetesen öregedő, ráncos arc sokkal szimpatikusabb, mint a mesterségesen ránctalan – derült ki egy friss kutatásból.

A ráncos arc szimpatikusabbA Torontói Egyetem kutatásában egy 18 és egy 70 éves átlagéletkorú, kizárólag nőkből álló csoport tagjaink kellett véleményt alkotniuk számukra ismeretlen nők személyiségéről, kizárólag azok külső megjelenése alapján. A vizsgált alanyok között vegyesen voltak olyanok, akik természetesen öregszenek és legfeljebb házi praktikákat vagy krémeket használnak a ráncok ellen és olyanok, akik botoxszal vagy más hasonló szépészeti beavatkozások segítségével igyekeznek minél fiatalosabban kinézni.

Az idős hölgyekből álló csoport ugyan valamivel megengedőbben viszonyult azokhoz az alanyokhoz, akik valamilyen fiatalító beavatkozáson estek át, mindkét csoport összesített eredményei azt mutatták ugyanakkor, hogy azokat a nőket, akik vállalják a ráncaikat, sokkal pozitívabban ítélik meg a külső szemlélők, mint azokat, akik mesterségesen ránctalanok. A botox korában elgondolkodtató eredmény, bár az is lehet, hogy aki képes rendszeresen szurkálni magát, annak nem mások szimpátiája az elsődlegesen fontos…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top