„Én is szoktam szexböjtöt tartani”

Megosztás
 
Még több megosztás ▾
Megalakult az Anonim Szexfüggők első csoportja Magyarországon. Soma különvéleménye.
Írta: 2011. 08. 31. Ez van! rovat  Fotó: undefined

A hír: Már nemcsak az alkoholisták, de a szexfüggők is tartanak anonim gyűléseket Magyarországon. Egyéjszakás kalandok sokasága, megszállott pornónézés, prostik hajszolása – az érintettek szerint az alkohol- és drogfüggőségnél sokkal nehezebben leküzdhető betegség a szex- és szerelemfüggőség.


Soma véleménye: Ifjabb éveimben magam is szexfüggő voltam, egész konkrétan péniszfüggő. Emlékszem, húszas éveim elején egyetlenegyszer fordult elő, hogy 3 hónapig (ez extra hosszú időnek számított) nem szexeltem, akkor már olyan voltam, mint egy megszállott, semmi másra nem tudtam gondolni. Elindultam egy barátnőmmel az éjszakába, és elhatároztam, szex nélkül aznap nem térek nyugovóra (meg is kaptam a „betevő falatomat”…). Rendszeresen gyötört az intenzív nemi vágy (most már kezelhető és elviselhető dózisokban tör rám), és ettől totálisan monotematikussá vált a gondolkodásom és észlelésem, azaz a környezetemben szinte mindent szexuálisnak láttam. Csövek, csapok, dobozok, flakonok, hengerek, az anyagok állaga, érintése… szinte minden a farokra és a szexre emlékeztetett. Így utólag visszatekintve igen nyomorúságos állapotnak tartom ezt a fajta függőséget is, amikor az ember űzött vadként, mint egy heroinista a következő lövésért, szinte bármire hajlandó. Méltatlan helyzetekbe lehet keveredni…

Hogy ez mitől alakul ki és hogyan lehet rajta túllépni? Ezek itt a kérdések. A Káma-szútra háromfajta nemiszerv-méretet különböztet meg (ezeket állatok neveivel jelöli) és háromfajta szenvedélyességi szintet. Azt mondja, az, hogy a szerelemben ki mennyire lehet szenvedélyes, adott dolog. Olyasmi, mint a karakter. Vérmérséklet. A keleti filozófiák szerint az univerzális energiákat leszámítva egyetlen emberi energia van, az pedig a szexuális. Minden más energia (szeretet, vitális, mentális, kreativ…) ebből származik.

Ha belegondolunk, ezen a Földön minden ember úgy lett, hogy a szülei szexeltek (leszámítva a mesterséges megtermékenyítéssel fogantakat, de ott is a két ivarsejt egybeolvadása az alap). A testünk tele van energiaközpontokkal (csakrákkal) és energiapályákkal (meridiánokkal), amik egymással kapcsolatban, összeköttetésben vannak (mint minden mindennel). A hét fő csakra közül a szexenergia-központ a torok, azaz az önkifejezés energiaközpontjával áll összeköttetésben, ami azt jelenti, hogy a szexuális energia (legalábbis egy része) megélhető alkotásban, munkában, lelkesítő szolgálatban. Sok művész, spirituális ember épp ezért iktat be tudatosan szexböjtöket. (Én magam is kísérletezek ezzel évek óta.)

Mindannyian ismerjük a jelenséget, hogy amikor egy munka, vizsga vagy feladat igazán izgat, és leköti a figyelmünket, akkor kevesebb energia marad a szexre. Ez így is van, viszont nem egyoldalú a dolog. Ezt az energiát nemcsak használni, de megélni is fontos, hiszen a dolgok kölcsönhatásban vannak egymással, és ahogy a szexuális energia átfordítható kreativitásba, úgy a kreativitás megélése és fejlesztése is kihat a szexualitásra. Ahhoz kell éberség, hogy megérezzük, akkor működik-e jobban az önkifejezésünk, ha jól meg vagyunk szeretgetve, avagy akkor, ha a felgyülemlett vágyainkat mind az alkotásba adjuk bele.

Kíváncsi lennék, hogy az Anonim Szexfüggők közül kik azok, akik olyan munkát végeznek, amit szeretnek, amiben megélhetik a képességeiket, ami kihívást jelent számukra (ez nagyon fontos), amiben azt érzik: teljesítik a feladatukat. (Szerintem mindenkinek van személyes, rászabott feladata.)

Több újság hátoldalán láttam már azokat a bélyegméretű apró fotókat, ahol emberek a nemi szervüket vagy intim testrészeiket (mell, fenék) mutogatva keresnek társat vagy szexpartnert. Az arcuk többnyire le van takarva, és egy álló farokkal, vagy pucsító fenékkel, összenyomott mellekkel hirdetik magukat. No, ők azok az embertársaink, akiknél az alsó kanálisokban rekedt a teremtő erő, azaz nem találták meg azt a hobbit, munkát, feladatot, amiben ők maguk is lelkesen teremthetnének, létrehozhatnának valamit.
Én rengeteget dolgozom. Sokféle izgalmas és változatos munkám van, tele kihívással. Ezek megtalálása nagyon fontos szerepet játszott abban, hogy kiegyensúlyozott legyek.

Emellett pedig nyilván a jó szex is nagyon fontos. Van egy idősebb barátom, aki azt mesélte, hogy egy kezén meg tudja számolni, hány olyan nőt talált az életben, akikkel addig szexelt, amíg ő akart. Szóval szinte állandóan kielégítetlen volt. Most prosztatarákos. Ugyanezen okokból több miómás nővel találkoztam: a rendszeres éhezés nyomot hagy. (Hatalmas szakirodalma van a szexcsakra alulműködésének, a megéletlen szex következményeinek.)

Van egy mondás, miszerint: „egy kamasz másfél percenként gondol a szexre, egy egészséges átlagember már csak négypercenként.” No, ez persze túlzás, de benne van a lényeg, hogy igen, ez egy hatalmas hajtóerő, amit ráadásul nagyon klasszul lehet használni.

A kielégülés olyan, mint a jóllakás, igen rövid időre elegendő. (Ráadásul a punci az a szerv, aminek mennél többet adunk enni, annál éhesebb…) Valahogy mégis be lehet lőni azt az arany közepet, amivel az ember egészséges, derűs, gyönyöröket megélő és saját emberi méltóságát megtartó felnőtt lehet.

Legfrissebb a címlapról:
„Ha mozdulok, egész vagyok”
Kapcsolódó hozzászólások
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Démétér 2011-08-31 13:30

Én meg betűket cserélgetek.

Jó, jó, most én már nem is kötözködhetek?!

Torolt_felhasznalo_572064 2011-08-31 13:25

Én gyakran elütöm (egyiket a másik helyett) az "a"-t és "e"-t mint a két leggyakoribb magánhangzót. Túl közel vannak egymáshoz a billentyűzeten.

Démétér 2011-08-31 13:20

Gondoltam :) Csak zavar a rendreutasításban megbúvó alapvető hiba. Ha már kioktatjuk a cikkírót - lehet is, szó se róla - akkor legalább pontosan-helyesen, legalább a híres nevek tekintetében.

 

Egyszóval: pont olyan pikírt és gonosz vagyok, mint akit kritizálok :) És így semmi jogom rá :)

Torolt_felhasznalo_572064 2011-08-31 13:20

"Mindannyian ismerjük a jelenséget, hogy amikor egy munka, vizsga vagy feladat igazán izgat, és leköti a figyelmünket, akkor kevesebb energia marad a szexre."

 

Én azt a jelenséget ismerem, hogy a szex annyira izgat, hogy semmi figyelem, energia nem marad a munkára, vizsgára feladatra.

Torolt_felhasznalo_325942 2011-08-31 13:18

Gondolom Ő:

 

 

Sigmund Freud

 

Démétér 2011-08-31 13:03

Mindent értek (részletekben egyet is értek), de ki az a Fraud? Vagy csalásról volna szó?

szilvasgomboc 2011-08-31 12:53

Kedves Soma, tenyleg monotematikus ha egy no minden ferfiban csak a ****t latja. Ebben ugy latszik egyetertunk.
Ketto: nem a szex hianyatol lesz valakinek miomaja vagy prosztatarakja, attol fuggetlenul hogy ezek szexhormon alapu betegsegek. Nehezen tudom elkepzelni hogy pl egy miomas no -foleg doktori diploma hianyaban - megvilagosuljon, es kijelentse hogy neki azert van miomaja mert eveken at "hianya" volt. Harmonikus parkapcsolatban elo, kielegult embereknel is kialakulhatnak ilyen betegsegek.
Harom: kerlek ne idezd a Kama Szutrat, foleg a nok lapjaban, mert egyszeruen elavult es noellenes. Ponyvairodalom szinten all. A Kama Szutra egy tobb szaz evvel ezelott irodott archaikus, idejetmult es nevetseges mu, ami arrol szol hogy az indiai tarsadalomban huszadrangu no hogyan torje kezet labat hogy a holyag ferfit kielegitse, ugyanis a szex milyensege csak a notol fugg, mig a ferfi sosem hibas. Ennel mar csak az rosszabb ha gesanak allsz, vagy Fraud-ot tanulmanyozod...

N?k Lapja Café 2011-08-31 12:53

Megalakult az Anonim Szexfüggők első csoportja Magyarországon. Soma különvéleménye.

Tovább a cikkre...

Pisztáciás kényeztetéssel indítjuk a tavaszt!

Pisztáciás kényeztetéssel indítjuk a tavaszt!

Az édes pisztácia illata egybeolvad a könnyebb, nőies virágos jegyekkel.

Nyereményjáték Bögre áprilisban

Bögre áprilisban

Megnyerheted a Nők Lapja Café egyedi bögréjét!

Játszom
Nyereményjáték Alveola

Alveola

Megnyerheted az Alveola ajándékát, a 3 db Cuisinart mini robotgépek egyikét!

Játszom

Címlapon

Legjobbak

Itt a nők átlagosan 10 gyereket szülnek

Itt a nők átlagosan 10 gyereket szülnek

Négyszázan voltak, ma 42 ezren vannak. Magyarországon...
Facebook lájkok száma
Medencék: a fillérestől a méregdrágáig

Medencék: a fillérestől a méregdrágáig

Hamarosan itt a pancsolószezon, nem árt körbenézni,...
Facebook lájkok száma

Mit főzzek ma vacsira?

Laktató ételek is kellenek néha estére
Facebook lájkok száma
Így énekel Miranda Kerr szupermodell – videó

Így énekel Miranda Kerr szupermodell

Hallgasd meg az első dalát!
Facebook lájkok száma
Mérföldkőhöz érkezett Tóth Gabi karrierje

Mérföldkőhöz érkezett Tóth Gabi karrierje

Tóth Gabit kérték fel a futball-világbajnokság...
Facebook lájkok száma

Így szoptattak a viktoriánus korban

Az „anyaság mércéjének” tekintett szoptatás hamarosan...
Facebook lájkok száma
Feltalálták az elektromos orrot

Feltalálták az elektromos orrot

Megállapítja, hogy mennyire friss a hús.
Facebook lájkok száma
Mosolyogni tessék! Janikovszky Évára emlékeznek barátai

Janikovszky Évára emlékezünk

Mondatai olyan őszinték, amilyenek csak a gyerekek...
Facebook lájkok száma
Lebuktak a mosószerek

Lebuktak a mosószerek

Az, hogy a mosószerekben olyan anyag van, amitől a...
Facebook lájkok száma
Így szkreccsel Katalin és Vilmos – videó

Így szkreccsel Katalin és Vilmos – videó

Adelaide-be érkezett Vilmos herceg és felesége, egy...
Facebook lájkok száma

Legtöbbet megosztott cikkek

Nők, akik „kényszerből” lettek világhírűek és milliomosok

Nők, akik „kényszerből” lettek világhírűek és milliomosok

Mit tehet egy nő, ha a világ összeesküszik ellene?...
Facebook lájkok száma288
Gera Zoltánt választották a nemzet színészének

Gera Zoltánt választották a nemzet színészének

Ő került a közelmúltban elhunyt Szabó Gyula helyére.
Facebook lájkok száma214
Mesebeli növényalagutak, ahol végigsétálnánk

Mesebeli növényalagutak, ahol végigsétálnánk

Ha tudnánk irányítani az álmainkat, akkor azt...
Facebook lájkok száma207
Ez a lábbeli válthatja le a flipflop papucsot

Ez a lábbeli válthatja le a flipflop papucsot

A gyógypapucs lesz a nyár divatja.
Facebook lájkok száma197 Hozzászólások száma11
Elképesztő fotók: eldobált vállfákból építenek fészket a madarak

Elképesztő fotók: eldobált vállfákból építenek fészket a madarak

Lenyűgözően bonyolult szerkezeteket hoznak létre...
Facebook lájkok száma73
Málnás túrótorta fehér csokival megspékelve

Málnás túrótorta fehér csokival megspékelve

Túrórudi-torta továbbfejlesztve fehér csokisra,...
Facebook lájkok száma45
Csak szexre kellesz

Csak szexre kellesz

Nehéz elfogadni, ha csupán szolgáltatásnak érzed...
Facebook lájkok száma34
Oreo torta

Oreo torta

Te is imádod az Oreo kekszet? Képzelj el egy egész...
Facebook lájkok száma30

© 2014 NLC - Nők lapja café. sanoma média budapest zrt. Minden jog fenntartva | impresszum | médiaajánlat | közönségszolgálat | felhasználási feltételek | adatvédelem