Aktuális

Szexdobozt kapnak a 4 éves gyerekek

Egy új oktatási program keretében a svájci gyerekek már 4 éves kortól ismerkedhetnek a szexualitással. A szülők viszont kiakadtak a fából készült péniszen, amit a felvilágosító doboz tartalmaz.

Bázel városának óvodáiban és általános iskoláiban újfajta szexuális oktatási programot vezettek be. A 4 és 10 év közötti gyerekek egy szexuális felvilágosító készletet, úgynevezett szexdobozt kapnak, melynek segítségével az erre kiképzett oktatók értő irányítása alatt ismertetik meg őket a nemiséggel.

A dobozban található többek között egy műanyagból, illetve egy fából készült pénisz, egy plüssvagina, két baba, játék óvszerek, valamint kártyák, kirakós játékok és könyvek. 

Szexdobozt kapnak a gyerekek

 

A program célja, hogy a gyerekek tudatába egészen kicsi kortól természetes módon épüljön be a szexualitás, és korán megtanulják, hogy mik az örömei, illetve milyen potenciális veszélyeket rejt, és hogyan lehet ezek ellen védekezni.

A kezdeményezés máris rengeteg vitát generált, több ezer szülő követeli, hogy azonnal szüntessék be a programot, vagy legalább a meglehetősen szerencsétlen „szexdoboz” elnevezést változtassák meg. Az illetékesek ez utóbbira máris ígéretet tettek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top