Aktuális

A Gringo Sztár is fellép a Nők Lapja Café Fesztiválon

A Nők Lapja Café Fesztivál egyik legnagyobb dobásának ígérkezik Geszti Péterék koncertje. Mit tudhatunk az atomsebességgel csúcsra futó sztárcsapatról azon kívül, hogy ők játsszák a Télen-nyáron nyár, Szabadulj fel! vagy a Pálinka Sunrise slágerdalokat?

Gringo Sztár - Geszti együttese a Nők Lapja Café FesztiválonA Gringo Sztár gigasiker volt a Sziget Fesztiválon is, pedig idén áprilisban hallhattunk róluk először. Mára a rádiók rongyosra játszották dalaikat és egy csomó helyen látni-hallani róluk.

Megkérdeztük az együttesalapítót, szerinte honnan ez az elsöprő lendület, mire ő egy hamisítatlan gesztis fogalommal, a „kozmopuritán hangzásvilággal” magyarázza a lehengerlő sikert: zenéjük ugyanis reggae, jazz, rap, pop, elektronikus zene, ska és balkáni népzene egyvelegéből áll össze, úgyhogy már csak emiatt is garantált a pörgés és a nyárias hangulat.

A két énekesnő, Gereben Zita és Sapszon Orsolya pedig száz százalékban passzolnak ehhez az önfeledten bolondozó, mégis mélyértelmű világhoz: karakteres hangjuk elválaszthatatlan a Gringo Sztár-életérzéstől. Egyébként mindketten tapasztalt előadók, Zita énekelt már az Emil.RuleZ! és a R.E.E.D Only együtesekkel, Orsolya pedig a Special Request és a Funk Factory sorait erősítette korábban.

Érdemes még kiemelni Erdélyi Péter nevét, ő az együttes zenei vezetője. Erdélyi nem először játszik Gesztivel, a Jazz+Az formációnak ő volt a billentyűse, és igaz, hogy életében először ír popzenét, bátran kijelenthetjük, hogy van hozzá tehetsége.

És hogy miért éppen Gringo Sztár lett a banda neve? „Egyrészt természetesen felidézi az általam tisztelt világhírű Beatles-dobos (Ringo Starr) nevét, másrészt ami talán ennél is fontosabb, azt is jelzi, hogy visszavándoroltam a zene világába, tudniillik a gringo szó spanyol–portugál nyelvterületen fehér bőrű bevándorlót jelent” – mondta Geszti.

A csapat októberre tervezi első albumuk megjelenését – addig is várnak mindenkit a Nők Lapja Café Fesztivál nagyszínpadán, szeptember 3-án.

 

Gereben Zita, Geszti Péter, Sapszon Orsolya
Gereben Zita, Geszti Péter, Sapszon Orsolya

 

A nagyszínpad programja

11.00–12.00 Szalóki Ági: Gingalló gyermekkoncert
13.00–14.00 Karavan Familia gyermekkoncert
14.00–15.00 Momentán Társulat: Fröccs (improvizációs színház lélek témában, pszichológussal)
16.00–17.00 4 Free Birds
17.00–17.30 Bad Boyz tánc
17.30–18.00 Gáspár Laci
18.15–18.45 Shodeinde Dorka
19.00–20.30 Roy és Ádám Trio sztárvendégekkel
20.45–22.00 Geszti Péter és a Gringo Sztár

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top