Aktuális

Mi lesz veled, Harry Potter?

Harry, Ron és Hermione a vásznon a gonosz Voldemort ellen küzd, a valóságban azonban sokkal félelmetesebb ellenfelük akadt: a hírnév, a mellőzöttség és a végleges elzüllés. A 12 évnyi forgatás után mindhárom – egykori – gyerekszínész őszinte és kendőzetlen nyilatkozataival lepi meg a rajongókat.

Daniel Radcliffe: Botrányhős lesz az ártatlan kisfiúból?
Mi a problémája?
Alkoholista volt

Mi lesz veled, Harry Potter?Az alkohol és az ismertség majdnem tönkretette a Harryt alakító Daniel Radcliffe-et. „Eleinte a nyomással nem tudtam megbirkózni: minden percben felismertek a rajongó lányok. Volt, hogy az iskolám előtt visongó tömeg állt.” Miután Daniel rájött, hogy nem tudja elkerülni a sztárrá válást, elébe ment a történteknek. Radcliffe falta a lányokat, és lassan rászokott az alkoholra is. Első szerelmét a Tűz serlege forgatásán ismerte meg. Az akkor 16 éves színész hacsak tehette, elbújt a díszletben Amy Byrne-nel, a 23 éves fodrászlánnyal. Ez a kapcsolat arra is ráébresztette, hogy nem is olyan rossz, ha rajongó lányok százai követik mindenhova. A kamasz Harry az életben bizony nem volt olyan szerencsétlen a lányokkal, mint a filmen. Danielként kihasználta a népszerűségét, már-már szexmániássá vált. Ebben az időben hetente jelentek meg róla fotók, amint részegen dorbézol különféle szórakozóhelyeken. Majd az angol sajtó arról kezdett cikkezni, hogy Radcliffe egy melegbárba jár szórakozni, rendszerint lencsevégre kapták transzvesztita előadók társaságában. „Ez az egyetlen hely, ahol nem találnak rám a rajongóim!” – magyarázta, miközben a stúdió nem győzte eltusolni botrányait.

„Túl vagyok egy tíz hónapos kemény elvonókúrán!” – vallotta meg idén tavasszal egy angol lapnak a színész, aki arról is beszélt, mennyire fontos volt megértenie, hogy a partikra járás valójában nem az ő stílusa. „Amióta elfogadtam, hogy újra meg kell küzdenem a szerepekért, és hogy véget ért egy 12 éves álom, sokkal jobban vagyok.” A színész azóta partik helyett otthon marad a barátnőjével, beszélgetéssel és olvasgatással tölti az idejét, és csak azokkal az emberekkel találkozik, akiket valóban szórakoztatónak talál. S hogy mit gondol a szakmai jövőjéről? Hamarosan bemutatják a következő filmjét, de jelenleg nem forgat és nincsenek ajánlatai. „Nem aggódom. Tudom, hogy kell egy kis idő, mire a producerek újra mernek Harry Potterrel forgatni!”

Mi lesz vele 10 év múlva? Bogaras író vagy világhírű rendező lesz.

Emma Watson: Nem tudta otthagyni a sztárvilágot, pedig átlagos életre vágyik
Mi a problémája?
Magányos és zárkózott

Mi lesz veled, Harry Potter?„Rettentően szeretnék átlagos életet élni, de úgy tűnik, mindenki az ismert színésznőt látja bennem!” – fakadt ki Emma Watson, aki 2009-ben tett egy sikertelen kísérletet arra, hogy kiszálljon a körülötte lévő felhajtásból és úgy éljen, mint egy átlagos 19 éves lány. Beiratkozott az amerikai Brown Egyetemre – azért épp oda, mert azt gondolta, az óceán túloldalán senkit sem fog zavarni, hogy Hermione Grangerrel jár egy iskolába. Tévedett. „Ujjal mutogattak rám, mint egy űrlényre, és folyton azt hallottam, hogy összesúgnak a hátam mögött: Nézd, ott van Hermione! Milyen ronda! Milyen kövér! Volt, hogy előadás közben ment a sugdolózás, de a legrosszabbak a fiúk voltak: senki, de senki nem mert velem szóba állni. Volt, aki még vissza sem köszönt” – sorolja sérelmeit a színésznő, aki 12 évvel ezelőtt csak a könyv iránti rajongása miatt ment el a válogatásra. Amióta felnőtt, a legnevesebb divattervezők versengenek azért, hogy ő szerepeljen a hirdetéseikben. Mindezek ellenére Emma még nem tudja, hogy színész, modell vagy átlagember legyen-e. „Azt hiszem, már elbuktam azt a lehetőséget, hogy egyszerű vidéki tanítónő legyek. De nem is ez zavar a legjobban, hanem az, hogy a csillogás, a forgatások és a fotózások végén nem vár rám senki. A gyerekkori barátnőimtől a tizenkét Roxfortban töltött év választ el, felnőttkoriak pedig még nincsenek” – panaszkodik Emma, akinek saját bevallása szerint még sohasem volt párkapcsolata sem. Szerinte azért, mert minden kapcsolat elején azt kutatja, vajon tényleg belé szerelmes-e a párja, vagy inkább Hermionéba.

Mi lesz vele 10 év múlva? Saját divat- vagy sminkmárkájáról ismerjük majd.

Rupert Grint: Komolyan veszi a színészetet
Mi a problémája?
Most éli a kamaszkorát

Mi lesz veled, Harry Potter?Rupert Grint, azaz Ron Weasley rocksztárokkal fotóztatja magát és számítógépes rendezvényeken próbál elvegyülni a kamaszok között. „Amikor odajön hozzám valaki, hogy hé, Ron!, én boldogan beszélgetek vele, és válaszolok a kérdéseire, aztán megkérdezem: És te? Mit ajánlasz, melyik zenelejátszót vegyem? Melyik számítógépes lövöldözős játékot játsszam? Olyan, mintha egymillió legjobb barátom lenne!” – És ha már van egymillió legjobb barátja, minddel bulizni akar. Egy héten általában hét estét tölt koncerteken és szórakozóhelyeken. „Most éppen dobosnak készülök, de lehet, hogy mégis inkább videojáték-fejlesztő leszek, esetleg maradok a színészetnél” – közli az ámuló sajtóval, majd megkérdezi, meddig tart még az interjú, mert menne falat mászni a legújabb barátaival. Persze nem szabad bedőlnünk a látszatnak: Rupert lazán veszi az életet, de nagyon is komolyan a színészetet. Ő az egyetlen a három főszereplő közül, aki évekre előre tudja, mikor milyen filmben forgat majd. Négy filmje van előkészületi szakaszban, és a legközelebbi barátainak – mert neki ilyenek is vannak – bevallja: az az arca, amit a sajtónak mutat, szintén színjáték. Azt szeretné, hogy elszakadhasson Ron figurájától, és mielőbb megmutathassa, hogy hármójuk közül ő a legjobb színész.

Mi lesz vele 10 év múlva? Oscar-díjas színész lesz.

Robert Pattinson – a nagy nyertes

Mi lesz veled, Harry Potter?Robert Patinson is a Harry Potter-sorozatnak köszönheti a világhírt. Pontosabban az Alkonyat-filmek főszerepét. Pattinson a Tűz serlegében játszotta Cedric Diggoryt, aki szintén indul a trimágus kupán. A film végén a karakter meghalt, azonban nemsokára castingra hívta ügynöke: ezúttal varázsló helyett vámpírt kellett alakítania. „Ebben profi vagyok! Az majdnem ugyanaz, nem?” – ugratta az ügynökét, aki viszont nem merte elárulni neki, milyen népszerű az Alkonyat könyvsorozat, s hogy valójában mekkora a válogatás tétje. Végül hűvös nyugalmának köszönhetően kapta meg Edward Cullen szerepét. Ma pedig legalább annyi rajongója van, mint Daniel Radcliffe-nek.

 

 

A cikk nyomtatásban a Nők Lapja e heti számában jelent meg. 

Soha többé nem leszek féltékeny!A legfrissebb szám tartalmából: 

  • 3 Eszter – Szegedről, színpadról és a szerelemről
  • Az arab világból jelentik  
  • Lepényvariációk
  • A vas szerepe
  • Anya, itt alhat a barátom?
  • Soha többé nem leszek féltékeny!

Ha előfizetnél a lapra, itt és most megteheted!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top