Aktuális

KIlencéves gyerek mentette meg a fuldokló kislányt

Szerencsésen végződött nemrég egy nyaralóhelyi medencebaleset: a hároméves fuldokló kislány nem sokkal idősebb megmentőjének köszönhetően megmenekült.
A nyaralóhely medencéje, ahonnan kimentette Ishaan a kislányt és nagypapáját.
A nyaralóhely medencéje, ahonnan kimentette
Ishaan a kislányt

Fotó: abcnews.go.com

Egy hároméves kislány a nagyapjával játszott egy kaliforniai nyaralóhely medencéjében, amikor egyszer csak elsüllyedtek a vízben. Egy nő vette észre a víz fenekén a párt, akik elvesztették az eszméletüket. Az asszony a jó úszó, kilencéves fiának, Ishaannak kiabált, hogy baj van, segítség kell. A fiú azonnal a medence mélyére úszott, megfogta a kislányt és felhúzta a víz szélére, ahol néhányan kihúzták a medencéből. Közben egy úszóoktató nő, aki épp edzést tartott a közelben, a nagypapát húzta ki a partra.

A riasztott mentős szerint egyik jelenlévő sem ismerte a szakszerű elsősegélynyújtást, de a mellkasuk nyomásával megpróbálták újraéleszteni az idős embert és az unokáját, és azt a szakember szerint jól tették. Egész máshogy végződhetett volna a történet, ha a fuldoklók közelében lévő emberek nem reagálnak ilyen gyorsan.

Az eset hétfőn történt, a kislányt azóta már kiengedték a kórházból, a nagypapa viszont még jelenleg is ápolásra szorul, a családja pedig nem szeretne többet közölni az állapotáról.

A kilencéves hős, Ishaan kitüntetést is fog kapni bátor viselkedéséért. A kisfiú azt mondta, tudta, hogy tennie kell valamit, annál is inkább, mert a barátja kishúgáról volt szó. A megmentője szerint a kislány meglehetősen nehéz volt, de ha kellene, újra beugrana érte a medencébe.

Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy még a jó úszókkal is előfordulhat baleset, például egy hirtelen rosszullét következtében, és nemcsak magunkat, hanem másokat is könnyen bajba sodorhatunk, ha túlértékeljük a tudásunkat. A szakemberek szerint a balesetek megelőzése végett nagyon fontos, hogy a család minden tagja jól megtanuljon úszni, a gyerekek is megismerjék az alapvető elsősegély-nyújtási módszereket, és a kicsik kizárólag szülői felügyelet mellett menjenek a vízbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top