Aktuális

Koronában aludt a szépségkirálynő

Ez is megvolt hát, persze, legszebbek a magyar lányok, de most már azt is tudjuk, ki a legeslegszebb. Mármint Andy Vajna és Rubint Réka szerint.

Lóhalálában érkeztem a szépségkirálynő-választásra, és már a Mafilm főbejáratánál biztos voltam benne, hogy elkéstem. Abban viszont nem, hogy jó helyről késtem-e, mert első pillantásra csak egy magányos portás bácsit fedeztem fel, az épületkomplexum megfelelő szárnyába érkezve viszont már javában ment a zsizsegés.

A stúdióban körülbelül kétszáz ember: munkatársak, zsűri és a lányok famíliája. Utóbbiak lelkesek, előbbiek meglepően kedvesek; szabad ülőhely híján barátságosan szorítanak nekem állóhelyet a kamerasínek között.

A zsűriben többek között Dammak Jázmin, Andy Vajna, a TV2 vezérigazgatója, Rubint Réka, Makány Márta, egy plasztikai sebész (azért, hogy szükség esetén a nyertest megszerelje a világversenyre?) és Haddaway. Utóbbit értem a legkevésbé, hogy honnan szedhették elő. Talán megint haknizik egyet a Rióban, és ha már erre járt, ide is beugrott. A What is love című slágere óta eltelt vagy húsz év, és azóta is csak a német PRO7 The Comeback Show című műsorában lehetett látni. A műsorvezető Rákóczi Feri és Majka, ami csak annyiban érdekes, hogy egyik kétszer akkora, mint a másik. Ugari Stan és Pan.
És persze „a lányok”.

Nézd meg a többi fotót is galériánkban! Katt a képre!
Nézd meg a többi fotót is galériánkban!
Katt a képre!

Ők a felvételek között, míg a tévében Caramel, SP és Király Viktor produkciói mennek, mindig levonulnak a színpadról – hogy átöltözzenek, gondolom. Ezek a legérdekesebb részek. Rubint Réka megállás nélkül a telefonját bütyköli, mögötte ott ül „a Norbi” is. Hajdú Péter ki-be rohangál mellettem. Élőben egészen slanknak tűnik, ellenben csak a vállamig ér. Na jó, magas sarkúban állok. Robby D fontosságának teljes tudatában instruálja szünetben a lányokat a helyes koreográfiára. Arra emlékszem, hogy ő Zoltán Erika férje, azt viszont egy darabig nem fogom tudni elfelejteni, hogy rövidnadrágban és focipólóban tolja. A 2-es számot viseli a hátán.

A matrózruhás kör után, ami gondolom kevésbé villanyozott fel bárkit is, hiszen ekkor még nem tudjuk megkülönböztetni őket, a versenyzők kijönnek fürdőruhában is. Vagyis bikiniben, természetesen. Nekik talán rossz érzés, a közönség annál nagyobb élvezettel mustrálja őket (köztük a mellettem álló, éltes korú úriember). Nem tudom, hogyan csinálják, de minden lánynak egyforma színű a teste, kivéve egyet, aki egy kicsit barnább a többieknél. Biztos lefújták őket valamivel. A többi szépségversennyel ellentétben itt nincsenek jelentős méretű hátsóval narancsbőrt villantó lányok, mind nagyon szépek, sőt megkockáztatom, szimpatikusak. Favoritom a 18-as, de sajnos kivágják az első körben (csak a sorszámát tudom, elnézést a göndör hajú lánytól). Nem értettem, hogy miért, de magyarázatokat persze nem kaptunk. Sőt, a zsűri nem is tanácskozik egyszer sem, vélhetően a digitális technikának köszönhetően, és nem azért, mert már a műsor előtt eldöntötték, kik fognak nyerni, bár nyilván jól ismerik már az indulókat. A bikinis vonulás után koktélruhában jöttek ki a csajok. Remélem, hogy ezeket a cuccokat direkt úgy tervezték, hogy a tévében mutassanak jól: csillogó fényes, műszálas, mondjuk úgy, érdekes kreációk voltak. Ugyanez elmondható az estélyi ruhákról is, amiben a fináléban kellett megjelenni, csak azoknak még a mintája is erős. De most komolyan: ki vesz fel párducmintás estélyit, leszámítva mondjuk Kiszel Tündét?
Végül kihirdették a közönségdíjas lányt: Weisz Fanni. Mi nem hangsúlyoznánk, hogy „a siket lány”, ha nem tette volna ezt a műsorvezető is. A közönség mindig támogatja a gyengét, nem mintha ennek bármi köze lenne a szépséghez. Nekem ő lett volna a második favoritom, persze nem ismerem a zsűri nagyszabású kritériumrendszerét, amely azt hivatott megállapítani, hogy melyik lány teljesíthet jól nemzetközi színtéren is.

Nézd meg a többi fotót is galériánkban! Katt a képre!
Nézd meg a többi fotót is galériánk-
ban! Katt a képre!

Ami a végső sorrendet illeti: látszólag a fő-főkirálynő Szunai Linda, aki a Miss World Hungary titulust nyerte, de volt még egy Miss Earth Hungary, illetve egy Miss Universe Hungary is. Hová tűntek a régi jó első és a második udvarhölgyek?

Miután kihirdették a győzteseket, lassan szétszélednek az emberek. Van, aki kocsival, van, aki taxival indul el az Eiffel téri MIX-be, az afterparty helyszínére. Viszonylag zártkörű volt a mulatság: versenyzők, családjuk és számtalan celeb. Bizarr látvány, amikor a kisvárosi széplány szülei tátott szájjal bámulják a fehér fotelből Sarka Katát vagy Horváth Évát, amint azok a fotósoknak pózolnak, miközben meg sem próbálnak úgy tenni, mintha be tudnának vagy akarnának illeszkedni. A szülők hamar le is lépnek. Kettő körül már a szépségkirálynő is egy fotelben rogyadozik, fején a kötelező tiarával, vállán a titulusát jelző szalaggal; valaki megjegyezte, hogy biztos fellőtték már neki a pizsit. Ez persze ostobaság, de azt nyilvánvalóvá teszi, hogy kora szerint a celebgárda jelentős részben szülője lehetne a lányoknak, így nem is nagyon vegyül egymással a két társaság. A csajok, ahogy az a húsz év alatti lányoknál gyakori, csakis együtt mozdulnak, a celebek pedig egymással vannak elfoglalva. Haddaway például rendületlenül udvarol Demcsák Zsuzsának és Sarka Katának. Párhuzamosan. Láthatóan széles spektrumon mozog az ízlése. Hajdú Péter nem rendezett jelenetet, de azért szemmel tartotta nejét, miközben látszólagos energiaitallal a kezében szaladgált, amitől azért sikerült valahogy becsípnie.

Az este további részében egy igazán megnyerő és jól nevelt francia Philippe-pel paroláztam, úgyhogy azt már nem láttam, hogy Haddaway végül kivel ment haza, illetve hogy a szépségkirálynők (mind a három) mikor vehették le a koronát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top