Aktuális

Öt perc alatt megvan a villámcsődület-esküvő

Unalmasnak és vontatottnak találod a hagyományosan megrendezett esküvői ceremóniákat? Ha egy igazán meghökkentő dolgot szeretnél, szervezz villámcsődületet az internetes balhék mintájára!

Az Egyesült Királyságban pár nappal ezelőtt megtartották az első flash mob esküvőt. Daryll és Sam Low, valamint a hetvenfős vendégsereg a southamptoni Netley apátság gyanútlan látogatóinak szeme láttára a megbeszélt jelzésre hihetetlen gyorsasággal násznéppé alakult. Amint a hegedűművész a húrok közé csapott, a vendégek gyorsan elfoglalták a helyüket, és mintegy másfél perc alatt templombelsőre emlékeztető sorokba rendeződtek. Ekkor előállt a négytagú zenekar, felcsendült az ifjú pár kedvenc dala, majd megkezdődött a villámceremónia hivatalos része. Az ötperces esküvő után a gyülekezet tagjai fogták a kellékeket, és úgy eltűntek, mintha ott sem lettek volna.

Flash mob esküvő: az új trend?A brit párt egy korábbi, hasonló rendezvény felvételei inspirálták: az Egyesült Államokban 2010 decemberében vált híressé az a flash mob esküvő, amelyet egy bevásárlóközpontban tartottak a világon elsőként. Igaz, házasságkötési ceremóniaként még újdonságnak számít a villámcsődület, az első flash mob rendezvény már 8 éve, 2003 májusában volt New Yorkban. A flash mob lényege, hogy interneten szerveződik, majd hirtelen, nyilvános helyen jön létre. A résztvevők valamilyen szokatlan dolgot csinálnak, aztán dolguk végeztével azonnal el is hagyják a terepet.

Az első magyar flash mob rendezvény 2003 augusztusában hökkentette meg a járókelőket a budapesti Deák téren, ahol a résztvevők a hétórai harangszóra egyszerre nyitották ki az esernyőjüket. Izgatottan várjuk az első magyar flash mob esküvőt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top