Aktuális

Spórolj nyaralás közben!

Nyaraláskor az ember igyekszik minél takarékosabban költekezni. Rengeteg pénzt már azzal megspórolhatsz, ha kipróbálsz néhány alternatív megoldást a készpénzes fizetés helyett. Íme, néhány tipp, hogy több maradhasson a zsebedben.

Spórolj fizetés közbenValutavásárlás

A legtöbb utazó még mindig ragaszkodik ahhoz a jól bevált gyakorlathoz, hogy kisebb vagyonért vásárol valutát. Nyilván készpénzzel fizetni kényelmes és ellenőrizhető, azonban ha ellopják vagy elveszíted, soha nem akadsz a nyomára. Ezért célszerű bankkártyát használni fizetéskor, még külföldön is. Utazás előtt persze mindenképp érdeklődj a bankodnál, hogy milyen feltételek mellett veheted igénybe a szolgáltatásaikat külföldön.

Utazási csekk

Az egyik legbiztonságosabb módja a fizetésnek, ha külföldön tartózkodsz. Nincsenek pluszköltségek, és ha feljegyzed a számát, mások nem élhetnek vissza vele. Mindazonáltal vigyázni kell, mert beváltáskor ki vagy szolgáltatva a helyi árfolyamoknak, ezért fontos, hogy vásárláskor próbáld a legjobb árat választani.

Hitelkártyák

Nagyon hasznosak lehetnek, ha külföldön tartózkodsz, hiszen a legtöbb kártyatársaság különböző bónuszszolgáltatásokat is biztosít az utazó ügyfeleknek, és szinte mindenhol használhatjuk őket. Célszerű igényelni egy külön kártyát külföldi használatra, főleg akkor, ha a tengerentúlra utazol. Ami pedig a legfontosabb, mindig nézz utána a kártyád kezelési költségének, készpénzfelvételkor ugyanis nagyon súlyos összegeket vonhatnak le tőled. Itt is érvényes az egyik fent említett szabály: érdeklődj a bankban, hogy van-e olyan kártyacsomagjuk, amit nem terhel kezelési költség, ha pénzt akarsz magadhoz venni.

A plasztikkártyák új generációja

Ha ez a fizetési mód egyszer elterjed a világon, minden bizonnyal a legnépszerűbb lesz, hiszen ennél biztonságosabbat egyelőre nem találtak ki. Az úgynevezett előrefizetett kártyákat te töltheted fel egy általad meghatározott összeggel. Így nem tudsz semmilyen keretet túllépni, de ha mégis kifutnál a pénzedből, bármikor újra feltöltheted. Egyetlen hátránya van, hogy még nem mindenhol lehet fizetni vele, ezért ha nem tájékozódsz, előre könnyen pénz nélkül maradhatsz külföldön, hiába van nálad a kártyád.

Ha tehát még csak tervezed a nyaralásodat, gondold át, melyik megoldás lenne a legkézenfekvőbb számodra, hogy ne csak a szervezésen spórolj, de útközben se kelljen aggódnod a pénz miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top