Aktuális

Megvannak a Terézanyu-pályázat nyertesei

Ezermester anyák, társas magányban élő nők és abortuszon átesett tinédzserek vallottak legmélyebb érzéseikről az idei Terézanyu-pályázat pályamunkáiban.

Pénteken este adják át a Terézanyu Klub pályázatának idei díjait. Rácz Zsuzsa, a Terézanyu-könyvek szerzője a Richter Gedeon Nyrt.-vel közösen áprilisban – az idén immáron másodjára – hirdette meg a pályázatot, amelyre két kategóriában (Az első szerelem, Női életutak) is pályázhattak az érdeklődők. Több mint 200 pályamű érkezett be a rendelkezésre álló egy hónap alatt, amelyeket egy rangos szakemberekből álló zsűri értékelt.

Rácz Zsuzsa
Rácz Zsuzsa

A pályázat célja az volt, hogy teret adjon a női sorsközösség alaptémáinak, mert bár ezek a témák mindannyiunkat érintenek, mégsem beszélünk róluk valódi mélységükben.

A pályamunkák mindegyikére igaz, hogy őszintén vállalt, hús-vér történetekről van szó. A pályázók közt van 17 éves kamaszlány és 71 éves nagymama is, így különleges női történetek elevenednek meg Bakonszegtől Sajószentpéteren át, egészen Londonig.

A beérkezett több mint kétszáz pályaműből feketén-fehéren kiderül, hogy mennyire fontos, hogy jóban legyünk önmagunkkal, és feltételek nélkül vállaljuk fel, kik is vagyunk valójában. Mindeközben anyák, nők és feleségek legyünk, akik önálló döntéseket hoznak, és felelősséget éreznek a szeretteik iránt.

A novellák arról tanúskodnak, hogy az írás és az olvasás fontos része lehet az életnek. Hiszen a megosztásnak és a feloldásnak egy olyan lehetőségét nyújtja az írónak, amely egyúttal támaszt és útmutatást ad az olvasónak. Így ez az élmény olyan páratlan kapcsolódási lehetőséget teremt, amellyel közösségek épülhetnek. Minél többen írunk és olvasunk, annál sokrétűbb és gazdagabb közösséget hozunk létre.

A díjnyertes pályázatokat közöljük a Nők Lapja Cafén, a többi írás pedig a terezanyu.hu oldalon lesz olvasható.

Terézanyu akcióban

 – „Piszok nehéz jó társat találni” – interjú Rácz Zsuzsával

– A XXI. századi nő legyen tudatos – villáminterjú Rácz Zsuzsával

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top