Aktuális

Ken szakított Barbie-val az esőerdők miatt

Fény derült Barbie piszkos titkára: a népszerű baba csomagolásának előállításához veszélyeztetett esőerdők fáit vágják ki. Ezért Ken úgy döntött, véget vet kapcsolatuknak - legalábbis az elszánt zöldek szerint.

A Greenpeace egy nemrég készült tanulmányban tette közzé, hogy a Barbie babák színes dobozainak elkészítéséhez szumátrai esőerdők fáit vágták ki, amelyek több veszélyeztetett állatfajnak adnak otthont, többek között tigriseknek és orangutánoknak. De nemcsak a világszerte népszerű baba gyártója, a Mattel bűnös: Disney játékfigurák, valamint Hasbro és Lego termékek csomagolásához is veszélyeztetett fákat használtak fel. A dobozokat ugyanis laboratóriumi vizsgálatnak vetették alá, ahol tudósok azonosították a szumátrai fa típusát.

Ken szakított Barbie-val az esőerdők miattBustar Maitar, a Greenpeace indonéziai kampányának vezetője szerint meg kell állítani a játékgyártók fairtását. Indonéziában egyre újabb és újabb erdőket vágnak ki, és az ország mára a harmadik helyen áll a legtöbb káros gázt kibocsátó országok listáján az USA és Kína után. A Mattel egyébként egy olyan vállalattól szerzi be a papírt, amelyet több kereskedelmi cég már elutasított a környezetvédelmet figyelmen kívül hagyó magatartása miatt. A papírgyártó vállalat szóvivője szerint ugyanakkor ők legálisan járnak el a tevékenységük során.

A Greenpeace aktivistái közben Kennek öltözve tiltakozó plakátokkal vonultak fel a Los Angeles-i Mattel-székház elé. A feltűnő kék és pink színben pompázó kép aljára, amelyen Ken dühös képe látható, ezt írták: „Barbie, köztünk mindennek vége. Nem randizom olyan lányokkal, akik pusztítják az erdőket.” A Greenpeace további megmozdulásokat tervez, azt mondják, ez még csak a kezdete egy világméretű kampánynak az erdőirtásért felelős játékgyártó cégek ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top