Aktuális

Egyre többet imádkozunk az egészségünkért?

Nem várt mértékben nőtt az egészségügyi kérdésekben istenhez fohászkodók száma az Egyesült Államokban – derült ki egy több éve zajló kutatásból. De vajon mi lehet ennek az oka?

Nem csak az imádkozók mennyisége gyarapodott: gyakrabban és többféle kéréssel fordulnak istenhez az amerikai polgárok, mint azt korábban tették.

Egyre többet imádkozunk az egészségünkért?A tendencia jól kiolvasható az USA-ban tekintélyesnek számító National Health Interview kutatásból: míg 1999-ben a megkérdezettek pusztán 14 százaléka mondta, hogy az egészségéért imádkozik, addig ez a szám 2002-re már 43 százalékra ugrott, mára pedig már 49-nél tart.

De mi lehet az oka, hogy alig több mint tíz év alatt majdnem megnégyszereződött az imádkozók száma?

A kutatás egyik résztvevője, Amy Wachholtz, a Massachusettsi Egyetem Mentálhigiénés tanszékének vezetője azt nyilatkozta, hogy őket is meglepte ez az eredmény. „Arra gyanakszunk, hogy ebben a jelenségben a 9/11-es terrortámadás utóhatását figyelhetjük meg – igaz, ez csak egy feltételezés.  Mindenesetre tény, hogy nem tudunk más olyan alapvető és sok embert érintő traumáról, ami ilyet okozhatott volna.”

Nem tudjuk, mi lenne a kutató véleménye a mi tippünkről, de valószínűnek tartjuk, hogy a több éve húzódó gazdasági válság sem növeli az emberek biztonságérzetét.

 Kattints és szavazz! Te szoktál az egészségedért imádkozni?

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top