Aktuális

“Nem én voltam, hanem az ikertestvérem” – Feketemunkások legjobb kifogásai

Nagy-Britanniában évente 500 milliárd forintnak megfelelő összeget vesznek ki az állam kezéből a táppénz- és egyéb segélycsalók. Az utolsó szó jogán persze mindenki próbálja védeni magát, több-kevesebb sikerrel, előkerülnek a gonosz ikertestvérek és a gerinctámasztó létra is.

A The Daily Telegraph honlapján található cikk összegyűjtötte a leghajmeresztőbb magyarázatokat, amivel a tetten ért csalók hozakodtak elő. Kreativitásukért mindenképp dicséretet érdemelnek. Íme, a mi kedvenceink:

„Nem én voltam, hanem az ikertestvérem” - Feketemunkások legjobb kifogásai1. „Egyáltalán nem élünk együtt. Ez a férfi egyszerűen minden reggel idejön, és feltölti a termoszát” – nyilatkozta férjéről a jó szándékú feleség. Jobb lett volna, ha hallgat, és ebben bizonyára a férje is egyetért.

2. „Nem én dolgoztam, hanem az ikertestvérem.” – Általunk is gyakran emlegetett poén, hogy „Nem én voltam, hanem a gonosz ikrem”, de azt nem hittük, hogy valaki komolyan is gondolhatja.

3. „Nem tudtam, hogy még mindig kapom a segélyt.” – Nyilván mi sem tiltakoznánk, ha minden hónapban megjelenne egy bizonyos összeg a bankszámlánkon, de a munkanélküli-segély mégsem olyan dolog, amit csak úgy elfelejt az ember.

4. „Nem ablakpucoláshoz használom a létrát, a hátfájásom miatt kell.” – Ha tehát létrával mászkáló embereket látunk az utcán, ne vegyünk rá mérget, hogy amit cipelnek, az munkaeszköz. Nagyon is elképzelhető, hogy orvosi utasításra hurcolja magával.

5. „Valaki biztosan ellopta a pénztárcámat és visszaélt az irataimmal, mert én nem dolgoztam.” – A végére hagytuk ezt a különdíjas kifogást, ami azért érdemel dicséretet, mert igyekezett a realitások talaján maradni.

„Nem én voltam, hanem az ikertestvérem” - Feketemunkások legjobb kifogásai
Kattints a további karrierhírekért!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top