Aktuális

Halála előtt gyermeknevelésre tanította férjét a nyolcgyermekes anya

Miután gyógyíthatatlan rákot diagnosztizáltak nála, a nyolcgyermekes brit édesanya hat hónapos tanfolyamon oktatta férjét a család fenntartására.
Halála előtt gyermeknevelésre tanította férjét a nyolcgyermekes anyaAnya hol van, nem szeret már minket? 

Az akkor 29 éves nő mellében 1993-ban jelentek meg a vészjósló csomók. A diákkori szerelemből lett házasságból akkor már három gyermeke született a párnak.
Hosszú ideig úgy tűnt, a nő túléli a halálos kórt, egy gyógyszernek hála azt hitték, meggyógyulhat. Angie és férje ekkor döntöttek úgy, hogy meglévő három gyermekük után még szívesen vállalnának többet is. A betegség azonban nem szűnt, a daganat tovább terjedt, ezért a pár rendkívüli elhatározásra jutott: az apa féléves tanfolyamra ment, hogy mindent megtanuljon a gyermeknevelésről.

Az apa és nyolc gyermeke
Az apa és nyolc gyermeke

„Nélküle nem lettem volna képes végigcsinálni a tanfolyamot – nyilatkozta a 49 éves férj. – Most, hogy befejeztem, biztos vagyok abban, hogy képes leszek gyermekeinket úgy felnevelni, ahogy Angie is tenné. Örülök, hogy nyugodtan ment el, de előtte láthatta és megnyugodhatott, hogy gyermekeinkről tudok majd gondoskodni. Sokan, ha hasonló helyzetbe kerülnének, a tettek helyett kétségbeesnének, és feladhatnák ezt a harcot. Tudom, hogy Angie is ezt szerette volna, bármire képes lettem volna, hogy az utolsó hónapjaiban boldognak és nyugodtnak lássam.”

Angie tavaly októberben hunyt el, legkisebb gyermekük három, legidősebb pedig huszonöt volt akkor.
„A mai napig nem tudjuk elhinni, hogy elment – mondta a férj. – Ő volt a fény az életünkben, soha nem leszünk túl az elvesztésén. De hála az intenzív tanfolyamnak, úgy érzem, képes leszek arra, hogy ellássam gyermekeinket, amíg élek.”

(Forrás: Northfoto)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top