Aktuális

160 ezer ember számol le az ország szemetével

Magyarország eddigi legnagyobb önkéntes akcióját rendezik meg TeSzedd! "Önkéntesen a tiszta Magyarországért" címmel most szombaton. Várhatóan 450 helyszínen csaknem 160 ezer önkéntes fogja gyűjteni a hulladékot.
160 ezer ember számol le az ország szemetével A hulladék utóélete – dizájncuccok reciklált szemétből

A TeSzedd! az Önkéntesség Európai Évének legfontosabb magyarországi eseménye a szervezők szerint. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) együttműködve szervezik meg a nagyszabású eseményt. Célja felhívni a figyelmet az önkéntes tevékenységek fontosságára, és hogy kellő odafigyeléssel és rendszeres szemétszedéssel elősegíthetjük környezetünk megóvását.

Az érdeklődők április 21-e óta regisztrálhattak a http://www.teszedd.hu honlapon, ahol csaknem 160 ezer magánszemély mellett 156 vállalat, 403 civil szervezet és 551 közintézmény is jelezte részvételét.

Az ÖKA mellett a megyékben önkéntes centrumok szervezik a jelentkezőket csapatokba. A kezdeményezésbe minden helyszínen bekapcsolódnak a civil szervezetek, a kormányhivatalok, a vízügyi és erdőgazdálkodási szervek és az állami vállalatok is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top