Egymilliót érő herendivel leptük meg a hercegi párt

Nem kell szégyenkeznie majd az ifjú párnak, ha a nagymamát látják vendégül egy teára, hiszen immár a legújabb herendi kollekcióval büszkélkedhetnek, melynek értéke meghaladja az egymillió forintot.
Egymilliót érő herendivel leptük meg a hercegi pártMilyen lesz Kate és Vilmos házassága?
Személyre szóló, egyedi festésű herendi étkészletet kapott nászajándékba Vilmos és Kate, amelyet a Magyar Köztársaság nevében Csák János nagykövet adott át Londonban. A hivatalos ajándékátadó ünnepségen jelen volt Sir David William Brewer, a brit főváros királyi megbízottja is.  

A hercegi pár esküvőjére készült Royal Garden minta a Herendi Porcelánmanufaktúra legismertebb mintájának, az idei évben 160. születésnapját ünneplő Viktória-mintának modern kori változata. A legrégebbi herendi motívumcsalád az angol királynőről kapta nevét, aki maga is nagy rajongója volt a márkának. Viktória nagy becsben tartotta a herendi étkészletet, csak abban az ebédlőben terítettek vele, ahol esténként együtt vacsorázott Albert herceggel, és ilyenkor mindig ők szolgálták ki magukat. A magyar porcelánmárka egyébként mindig is nagy népszerűségnek örvendett a brit királyi család körében. Diana hercegnő például 1989-ben egy Londonban rendezett herendi kiállítás védnökségét is elvállalta.

Reméljük, Vilmos és Kate is értékeli majd a speciálisan nekik készült ajándékot, melynek dekorációja a pasztellszínek egyedi játékával értelmezi újjá a nagy múltú előd lepkéit, bazsarózsáit, így az a tradicionális jegyek megőrzése mellett kellően divatos is. A negyvenöt darabból álló, rendkívül értékes, egyedi étkészlet további különlegessége, hogy minden egyes darabjának aljára az esküvő dátuma is felkerült. A gyártás néhány hétig tartott, a festésben pedig több dolgozó is részt vett, akik igazi megtiszteltetésnek tartják, hogy részt vállalhattak a munkában.

Ha kíváncsi vagy a királyi esküvő részleteire, gyere vissza holnap! Percről percre közvetítjük az eseményt, pont úgy, mintha te is ott lennél!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

pihe** 2011-04-28 18:04

de az is lehet, ha meg valaki mégis ad ajándékot, a hercegi pár köszönettel továbbküldi afrika éhezőinek..

gyo67 2011-04-28 18:03

Csodaszép munka,az már biztos,nagyon szép a mintája,formája !

 

Ajándéknak is megfeleő,remélem,használni is fogják,és ezúton is öregbítik kis hazánk hírnevét !

 

Ami az éhezőket illeti a nagyvilágban..na az meg egy összetett probléma,míg sokan éheznek,addig a politikai elit meg felső  sokezer királyi módon herdálja el a pénzüket.

 

Itthon is ez van.Ha nem akarunk éhezőket látni akkor ki kell követelnünk,hogy vagyonosodási eljárást indítsanak .Nemcsak a politikai eliteknél,hanem azoknál is,akik segélyből meg "bodzaszedésből" luxusmódon élnek.Rögtön ki volna a pénz az államadósságra is,és bőven jutna élelemre és mindenre.

Lillaréka 2011-04-28 17:59

Nekik akkor is meg kell mutatniuk.
Még akkor is ha a meghivott vendégeket is megkérték ne ajándékozzanak, helyette jótékonykodjanak.
Ezeket meg sem hívták mégis drága ajándékot adnak. Lehet éppen ezért. Mennyire jellemző.

Torolt_felhasznalo_800048 2011-04-28 17:55

Nagyon szép porcelán. És tényleg megtiszteltetés lehetett a festőknek :)

Torolt_felhasznalo_237607 2011-04-28 17:31

Tele a hócipőm már ezzel a felhajtással. A világon meg milliók éheznek.

 

Különben is, nekem pénteken ballag a kisfiam a gimiből. Hétfőn meg érettségizik. Pedig még most volt pelenkás.... Na, ezek a nagy dolgok!:)

m1aya3 2011-04-28 17:29

Teljesen egyetértek veled!

Előbb talán a saját házunk táján kéne rendet tenni,s csak utána szórni a pézt ilyen dolgokra....Számomra elég elszomorító,hogy mindig mindenhova küldözgetünk pénzt,ajándékot,csomagot stb...közben meg kis hazánkban mennyien élnek egyik napról a másikra....

Torolt_felhasznalo_450656 2011-04-28 17:08

Kimondottan megkértek mindenkit,hogy ne ajándékozzanak, akkor ha nem is hivták meg az Elnök urat vagy egy kormánytagot sem, miért kell szórni azt a kevés pénzt is. Van nekik miből teával kinálni a vendégeiket. Rosszallással olvasom a hirt. Épp elég gyermeket lehetne megetetni ennyi pénzből, inkább azoknak kellett volna adni, nem pedig bájologni a herendivel.
Undoritó.

N?k Lapja Café 2011-04-28 17:08

Nem kell szégyenkeznie majd az ifjú párnak, ha a nagymamát látják vendégül egy teára, hiszen immár a legújabb herendi kollekcióval büszkélkedhetnek, melynek értéke meghaladja az egymillió forintot.

Tovább a cikkre...

Kalkulálja ki Kötelezőjét!
14 biztosítóból válasszon Önnek megfelelőt! Gyors, egyszerű online kötés

További információk>>>