Egymilliót érő herendivel leptük meg a hercegi párt

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Nem kell szégyenkeznie majd az ifjú párnak, ha a nagymamát látják vendégül egy teára, hiszen immár a legújabb herendi kollekcióval büszkélkedhetnek, melynek értéke meghaladja az egymillió forintot.
Egymilliót érő herendivel leptük meg a hercegi pártMilyen lesz Kate és Vilmos házassága?
Személyre szóló, egyedi festésű herendi étkészletet kapott nászajándékba Vilmos és Kate, amelyet a Magyar Köztársaság nevében Csák János nagykövet adott át Londonban. A hivatalos ajándékátadó ünnepségen jelen volt Sir David William Brewer, a brit főváros királyi megbízottja is.  

A hercegi pár esküvőjére készült Royal Garden minta a Herendi Porcelánmanufaktúra legismertebb mintájának, az idei évben 160. születésnapját ünneplő Viktória-mintának modern kori változata. A legrégebbi herendi motívumcsalád az angol királynőről kapta nevét, aki maga is nagy rajongója volt a márkának. Viktória nagy becsben tartotta a herendi étkészletet, csak abban az ebédlőben terítettek vele, ahol esténként együtt vacsorázott Albert herceggel, és ilyenkor mindig ők szolgálták ki magukat. A magyar porcelánmárka egyébként mindig is nagy népszerűségnek örvendett a brit királyi család körében. Diana hercegnő például 1989-ben egy Londonban rendezett herendi kiállítás védnökségét is elvállalta.

Reméljük, Vilmos és Kate is értékeli majd a speciálisan nekik készült ajándékot, melynek dekorációja a pasztellszínek egyedi játékával értelmezi újjá a nagy múltú előd lepkéit, bazsarózsáit, így az a tradicionális jegyek megőrzése mellett kellően divatos is. A negyvenöt darabból álló, rendkívül értékes, egyedi étkészlet további különlegessége, hogy minden egyes darabjának aljára az esküvő dátuma is felkerült. A gyártás néhány hétig tartott, a festésben pedig több dolgozó is részt vett, akik igazi megtiszteltetésnek tartják, hogy részt vállalhattak a munkában.

Ha kíváncsi vagy a királyi esküvő részleteire, gyere vissza holnap! Percről percre közvetítjük az eseményt, pont úgy, mintha te is ott lennél!
Olvass tovább

Hozzászólások

Szoljanka 2011-05-13 02:05

megkapták a herendit

Szoljanka 2011-05-12 20:05

Az igaz,szép kézimunka mindig érték és mindig értékes.

Igen,drága,de az 20 év múlva is érték lesz,míg egy 2000 ft-os kínai póló nem.

A divatnak mindig az a tulajdonsága,hogy ha felkap valamit,akkor azt  nagyon.

Viszont vannak az örök értékek.

Pl egy szép angolkosztüm,egy Esterházy-mintás kosztüm,vagy egy kézicsipke,kézihímzés.

MPiggy 2011-05-12 19:43

Felreertesz, nyilvan nem fejeztem ki magam vilagosan. En attol berzenkedem amikor valamibol eroszakkal "trendi" lesz, amikor a csapbol is az folyik, -es ugy egyaltalan ha valami tulzottan es halmozottan hasznal fol egy iranyzatot, egy stilust. Hogy ugy mondjam kihasznalja. Akar folklorbol kolcsonozve, akar egyeb helyrol. Aztan legtobbszor hamarosan lecseng, mert ujabb "csapasiranyra" van szukseg. Amikor mar nem veszi fol aki ad magara valamit.

Jot mosolyogtam a mult  heten; latom nagybetukkel az nlc fooldalan mit NEM szabad immar folvenni?! Soha mar....

A lista rovid volt, nem tulsagosan hasznos, de az egyik azonnal eldobando darab az a rovid farmerkabat-joeg tudja miert kerult hirtelen fekete listara??

 

Sajnalom, nekem a legjobban hasznalhato nyari blezeremrol van szo-eszem agaban sincs megvalni tole.

 

Ha modod van nezd meg a "September issue" cimu dokumentumfilmet, ami a Vogue nagyfontossagu szeptemberi szamanak elokeszuleteit mutatja a szinfalak mogott. Valami oknal fogva a nyarvegi szam az ev legfontosabbja- igazi "trend setter".

Altalaban ot honapig tart a kemeny munka- millio es egy megbeszeles, egzotikus utak es szinhelyek, vitak, siras es fogak csikorgatasa ... irgalmatlan mennyisegu penz.

 Az esemenyek foszereploje a magazin foszerekesztoje, Anna Wintour, a kozepkoru, nadszalkarcsu, klasszikus eleganciaval oltozkodo hideg es megingathatatlan holgy.(  rola irodott a jatekfilm; " The devil wears Prada".) Korulotte nyuzsog fotosok, ujsagirok,  divattervezok hada- igazi muveszvilag. Nekem ugy tunt egyikuk oltozeke sem kovette a magazin "csapasiranyat". Talan nemelyik ferfi divattervezoe?

 

Izgalmas, szines vilag. Ruhataram osszeallitasaban nekem nem nyujtanak segitseget- ha neked igen, az csak jo.

 

De nekem is van szep szurke selyem himzett bluzom ajandekba kaptam- ha folveszem mindig dicseretet kapok erte, noha telejsseggel elonytelen a "vonala"....Jobban szeretem a biborszinu stolat amin ugyanazon szinnel keszult kalocsai himzes van. Hiaba, nem praktikus, gyakorlatilag nincs alkalmam hordani. Foltehetoen nem a megfelelo korokben  forgok....:'(

 

A lenyeg a lenyeg-  termeszetesen nagyon szep a magyar folklor, ertekes, fonntartasra melto. De ezt azt hiszem egyikunk sem vitatja.

Sot, ha jol emlekszem meg a sokat emlegetett es szidott szocialista evek alatt sem gondoltuk maskent. 

 

Szoljanka 2011-05-12 19:30

Közben ájuldozunk attól,hogy Kate hercegné ruhája miylen hagyományőrző volt ,egy 1800-as évek elején talált  minta alapján,igai kézimunka-csipke, és tele szimbolikával.

Szóval,az rendben van.

Csak a mi hagyományaink nincsenek rendjén?

Nem,tudod mikor kezdődött a baj?Amikor március 15-ét nem lehetett ünnepelni,de  nov 7-et kötelező volt.

Szoljanka 2011-05-12 19:28

Méreg drágán

 

 

hol az  abaj,hogy drága,hol az a baj,hogy olcsó tömegáru?:)

Egyébként mihez képest drága?Az ócska kínai ,sorozatnyomott pólókhoz képest?

Igen,a szép kézimunka mindig drága volt,hisz különös kézügyesség és sok-sok idő kell az elkészítéséhez,egy kézzel hímzett magytó blúzt nem  1 óra alatt készítenek el,hanem két nap alatt.

Igen,a minőséget meg kell fizetni.

Szoljanka 2011-05-12 19:25

A társadalmi réteget úgy értem,hogy földművesek,parasztok hordták,bár már a 20. század elején,19 sz végén beszivárgott az úri viseletbe is.

Pl  Izabella főhercegnéről (Frigyes Habsburg -Tescheni  főherceg felesége) maradt fenn egy kép:matyó stílusú estélyi ruha.

Szegfény főhercegné,nem is gondota,hogy mekkora ciki.

Miért baj,ha továbbél,formálódik a népművészet?

Nekem egyetemistaként volt ilyen blúzom és nagyon szerettem.

Sokat hordtam és senki nem szólta le.

http://www.forrasgallery.hu/index.php?main_page=produc t_info&cPath=16_26&products_id=261

Miért kel lleszólni mindent ,ami magyar?

Bezzeg a "helókiti" az menő

Torolt_felhasznalo_904145 2011-05-12 17:09

Előszöris: nem volt sosem a Föld egyetlen országában sem kommunizmus, ahogy nálunk sem. Szocializmus volt. És a '70-es évek eleje-közepén is az volt, mikor is direkte divat volt a szűrtarisznya, a rátétes varrott mintával, valamint a matyó mintás blúzok. Méreg drágán. Meg a szegedi papucs, igaz, az otthoni viseletre, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Amiről te beszélsz, az jóval a '80-as évek végén kezdődött, leszólni mindent, ami magyar, isteníteni ami nyugati.

 

A népvislet nem adott társadalmi réteg, hanem népcsoport hordta a maga idejében. A társadalmi helyzet csak a viselet gazdagságát szabályozta bizonyos keretek közé.