Aktuális

Mérgező tej miatt haltak meg gyerekek

Újabb mérgezési botrány robbant ki Kínában: három kisgyerek halt meg nitrittel mérgezett tejtől, többtucatnyian pedig megbetegedtek. Három éve a mérgezett tejpor ölt az országban, akkor a felelősök halálbüntetést kaptak.

Olvass bele a többi friss anyagunkba is!

11 becézés, amitől kiakadunk

Lelked rajtad – Mit árul el rólad a ruhád?

Nitrittel szennyezett tej miatt három gyerek meghalt és harmincöt megbetegedett Kína északnyugati részén. A betegek többsége 14 év alatti gyermek, az előzetes vizsgálatok szerint attól kaptak nitritmérgezést, hogy ittak két, helyi tejgazdaságból származó kannás tejből. A két tejgazdaságot bezárták, a vezetők ellen vizsgálat indult.  

A nitriteket az élelmiszeriparban hústartósításra használják. A kínai élelmiszeriparban az elmúlt években több mérgezési botrány robbant ki, a kínai élelmiszer-biztonsági hatóság éppen a múlt héten rendelte el a tejgazdaságok felének bezárását az ágazat rendbetétele érdekében.

A legkomolyabb következménye a három évvel ezelőtt kirobbant melaminbotránynak volt: akkor legkevesebb hat csecsemő halt meg a mérgezett tejportól, és több mint 300 ezren betegedtek meg tőle. Utána halálra ítélték azt a férfit, aki 600 tonna mérgező tejport készített, és egy másikat, aki az értékesítést végezte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top