Aktuális

Visszaadták apjuknak az ukrán béranyától született ikreket

Eldőlt, mi lesz a sorsa annak az ukrán béranyától született ikerpárnak, akiket francia apjuk pár hete megpróbált átcsempészni az ukrán–magyar határon. A kislányok még mindig Ukrajnában, de már a genetikai édesapjuknál vannak, azonban kérdéses, mi történik ezután, hazaviheti-e őket hazájába.
Olvasd el korábbi cikkünket a babák sorsáról!

Visszakapta ikergyermekeit Kárpátalján az a francia család, akiket három hete tartóztattak fel az ukrán határőrök az Asztély–Beregsurány határátkelőhelyen. A kárpátaljai hírportálok szerint a Kijevben béranya által megszült két hónapos csecsemők jelenleg genetikai szüleikkel Ungváron vannak, egy bérelt lakásban.

A ukrán–magyar határon határon az ikrek apját és nagyapját tartóztatták fel, amikor lakókocsijuk ágyneműtartójában akarták kicsempészni a kicsiket. Az ukrán hatóságok végül úgy döntöttek, megengedik a szülőknek, hogy magukhoz vegyék gyerekeiket.

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Az ikrek apja azt nyilatkozta, hogy elkeseredésükben szánták rá magukat a gyerekek kicsempészésére, mivel a kijevi francia nagykövetség nem adta ki a franciaországi beléptetésükhöz szükséges úti okmányokat. Ha Franciaország nem lesz hajlandó befogadni a gyermekeket, akkor a feleségével együtt olyan ország állampolgárságáért fog folyamodni, amely elismeri a béranyaság intézményét – mondta a francia apa.

Bár az ikrek visszakerültek genetikai családjukhoz, a franciák ellen tovább folytatódik az embercsempészés miatt indult eljárást, ha bűnösnek találják őket, akkor akár háromtól hét évig terjedhető börtönbüntetést is kaphatnak. Jelenleg óvadék ellenében maradhattak szabadlábon, így lehetnek velük a kislányok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top