Aktuális

Autóverseny, kizárólag nőknek

Ki mondta, hogy csak pasik indulhatnak autóversenyen? Hamarosan a csajok is megmutathatják, mire képesek.
Autóverseny-sorozat jött létre, amelyen kizárólag hölgyek indulnak. A Hungaroringen zajló sorozat egyik versenye a Forma–1 Magyar Nagydíj betétfutama lesz.

Április–május fordulóján Lotus Cup elnevezéssel rajtol a Hungaroringen az az autóverseny-sorozat, amelyen csak női pilóták ülhetnek majd a volán mögé.

 „A sorozat hétfutamos lesz, április 29. és május 1. között rendezzük a nyitóviadalt, és szeptember 26-án bonyolítjuk le az utolsót – mondta az MTI-nek pénteken Frank Tamás, a Hungaroring Zrt. alelnöke. – A verseny iránt óriási az érdeklődés, nagy a túljelentkezés, már több hazai híresség is bejelentette, hogy szeretne indulni.”

 
Autóverseny, kizárólag nőknek

 

Frank Tamás elmondta, hogy a pilóták Lotus Elise márkájú, 1,6 literes, 138 lóerős, versenyzésre átalakított géppel fognak körözni a Mogyoród melletti pályán. A viszonylag kis teljesítmény nem jelent sokat, hiszen ezek az autó mindössze egy tonnát nyomnak. 16 ilyen autó indul a bajnokságban.
 
 
 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top