Aktuális

180 japán munkást küldtek a halálba

Száznyolcvan embert visszaküldtek dolgozni a fukusimai reaktorba. Szakértők szerint a dolgozók öngyilkos akciót vállaltak, hogy megmentsék több százezer ember életét.
180 japán munkást küldtek a halálbaMennyi sugárzás veszélyes?

Száznyolcvan munkás. Emberek, akik életüket, egészségüket teszik kockára azért, hogy ne jöjjön el Japánra az atomkatasztrófa. A japán hadsereg helikopterei csütörtökön hatalmas mennyiségű tengervizet locsoltak a múlt heti földrengés és cunami miatt vészhelyzetbe került fukusimai atomerőmű két reaktorára, így próbálva hűteni az ottani fűtőrudakat.  Ha nem járnak sikerrel, akkor a szabadba kijutó radioaktív anyag miatt olyan szinten sugárszennyezetté válik a létesítmény, hogy az a japánoknak maga lesz Csernobil.

180 japán munkást küldtek a halálba

A száznyolcvan munkás a szakemberek szerint a halálba rohan azzal, hogy visszament a reaktorba, hogy belülről hűtse a reaktort. Ezek az emberek félretették félelmeiket, hogy tömegeket mentsenek meg.

Szakemberek szerint öngyilkos akciót vállaltak azzal, hogy visszamentek, hiszen akkora sugárzásnak vannak kitéve, hogy soha nem tudnak majd egészséges életet élni, ha egyáltalán túlélik a vállalkozást. Ám ők mégis segíteni akarnak, megóvni hőn szeretett országukat és népüket. Példátlan hazaszeretet és emberség munkál bennük.

180 japán munkást küldtek a halálba

Pedig érzik, hogy életük komoly veszélyben forog, szívszorító üzeneteket küldözgetnek családtagjaiknak. Az egyik munkás egy üzenetben elbúcsúzott feleségétől.

– Kérlek, élj boldogan nélkülem. Szeretlek – szólt az üzenet.

– Apa a reaktorban van, és azért teszi kockára az életét, hogy sokakat megmentsen. Amikor visszament a reaktorhoz, édesanyám úgy zokogott, mint még soha. Szeretlek, apa, kérlek, térj vissza élve! – üzent a apukájának egy tizenkilenc éves lány.

Katasztrófa előtt állunk, talán imádkoznunk kellene – nyilatkozta a Reutersnek Sebastien Pflugbeil, a német sugárzásvédelmi társaság elnöke, aki szerint Japán erőfeszítései, hogy megoldja a helyzetet, egyre kilátástalanabbnak tűnnek. Amerikai szakértők szerint a baj ráadásul sokkal nagyobb, mint azt a japánok a világgal megosztották.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top