Aktuális

Kifinomult belső tér

Nem lehet ugyan sátras lagzit tartani benne, de egy-két apróság miatt kifejezetten csajos a Mazda 2, amit nemrégiben elvittünk egy körre.
Nemrég a kisautók összehasonlításakor nálam a Mazda2 nyert. Azóta a Hyundai i20-at közelebbről is megismertem, de a királlyal csak most tudtam randizni. 6 nap és 600 kilométer következik!

Imádtam!

Ami a legszembetűnőbb, az az első ablakok nagysága. Igazából nem sokkal nagyobbak, mint bárhol máshol, de ebben az autóban óriásinak tűnnek és hatalmas biztonságot adnak. Ezenkívül a Mazda2 pontosan az az autó, ami annak néz ki, ami.

Egyáltalán nem nagy, nem lehet benne sátras lagzit tartani, viszont négy és fél főnek maximálisan megszolgálja az árát. A csomagtartó sem túl nagy, a banda két hétre kempingezni ne ezzel induljon el, viszont két külön háztartás heti rendes bevásárlásának végterméke pont belefért.

Könnyen le lehet kenyerezni

A legjobban egy igen egyszerű részlet tetszett: be lehet állítani, hogy az autó egy bizonyos sebesség elérésekor csipogjon egyet.

Ezt azonnal be is állítottam 130-ra, hiszen az i20-szal lefotóztak, pedig nem is pózoltam.

Szép kényelmesen suhantam el a kamionok mellett, mikor feltűnt, hogy egy nagy hodály vészesen gyorsan közeledik. Gondoltam, még befejezem az utolsó másfél teherautót, így ráléptem a gázra. És itt egy kicsit megfeledkeztem magamról.

 
Kifinomult belső tér

Ijesztő volt rádöbbenni, hogy a 130 + X egyéb, általam használt és nagyobb teljesítményű autókban még nem a vég, a Mazda 2 viszont ennyit tud. (XEsmeraldát csinált belőlem éjszaka

Valami nem OK a belső visszapillantóval. Bárhogyan helyezkedtem, minden autó és kamion a szemembe vakított. Döbbenetes, mi?! Nem hiszem, hogy a probléma megoldása fekete mágiát vagy István, a tisztánlátó tehetségét igényelné, nyilván csak más ülésbeállításra lett volna szükség, de ehhez több idő,és több éjszakai vezetés kell. Szorri vagyok.

Hádész fején ültem

Az ülésfűtéshez fűződő viszonyomról már korábban is szivárogtak ki pletykák, és a szerelem közöttünk azóta is csak nő. Egyszerűen a világ egyik legpompásabb találmányának tartom, és szerencsére a Mazda2-ből sem felejtették ki. Ami viszont szentségtörés, az a mindezt bekapcsoló gomb. Az ülésfűtés fokozatai: ON és OFF. Utoljára ilyet apukám Vermonáján láttam. Ott a színes kétállásúak a fafúvós, rézfúvós és húros hangszerek hangjait utánozták, és az egy 1978-as dizájn.

Egyetlen dologért jár a fekete pötty, az pedig az, hogy az ülésfűtés kapcsolója egyáltalán nem látszik, ha az ember lánya beül az egyébként hallatlanul kényelmes ülésbe, így csak az utolsó napokban találtam meg. És igen, addig a pokol tüze nyaldosta kis fenekem.

Mitől csajos?

A váltó kifejezetten csinossá, kifinomulttá teszi a belső teret. De tényleg. Attól válik igazán csajossá a Mazda2, hogy nem a két ülés között, a kocsi aljában van, hanem a műszerfalra van feltéve. Úgy szeretek vezetni, ha az egyik kezem mindig a váltón van, kanyarodás közben mindig abba kapaszkodom. Először aggódtam, hogy ez itt nem lesz kényelmes, de végül bevált! (Nem okos dolog a váltókarra támaszkodni vezetés közben, pláne kapaszkodni bele. Sári nem kíméli szegény váltó szinkrongyűrűit. A szerk.)

A teszt alatt egyetlen állatnak sem esett bántódása

Az entertainment részleg (rádió, MP3, CD, aux) kezelésére nem könnyű rájönni, mert az egyébként sok funkcióhoz elég kevés gombot társítottak, így a véletlenül beállított shuffle azóta is keveri a számokat.

És most az állandó vesszőparipám következik: a rekeszek. A két első ülés közötti tároló igazán derék, a telefonomnak éppen olyan helye van, hogy stabilan bent maradjon, viszont bármikor kikaphatom, ha menet közben fészbúkozni támad kedvem (nyilván nem). A pohártartó is pont elég magas és biztonságos, az ajtó oldalába viszont csak óvatosan pakoljon bárki bármit is.

Én ugyanis, balga módon, egy CD-t helyeztem el a bal oldalon, tok nélkül, amúgy szűzen. Csak a teszt utolsó napján jöttem rá, hogy az a furcsa zörgés a bal oldalról nem egy beszorult kisnyúl, hanem a Kossuth Rádió rezonáltatja az én SP Best of albumomat.

 
 
 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top