Aktuális

Átváltozások

Napokon belül eldől, kik kapják az idei Oscar-díjakat. A női mezőny esélyeseit vettük szemügyre. Ki kicsoda, és ki mit hoz át szerepeiből a "civil" életébe?

ÁtváltozásokA legújabb filmjéért Golden Globe-ra jelölt Anne Hathaway idén az Akadémia díjáért nem száll ringbe, viszont garantáltan őt láthatjuk a legtöbbet porondon, ugyanis ő lesz a gála háziasszonya. Már a hazai mozikban is láthatjuk, hogyan küzd Hathaway a Parkinson-kórral.  A szerelem és más drogok romantikus komédia, néhol igen komoly érzelmi felütéssel szól szerelemről és a betegséggel szembeni küzdelemről.
A karakter nem egy álmatlan éjszakát okozott a színésznőnek: „Még mindig tanulom, mit kezdjek a szerepemmel, ha leáll a kamera. Hogyan ne vigyem haza a karaktert magammal? Maggie annyira különbözik tőlem, féltem otthagyni, mert arra gondoltam: istenem, mi lesz, ha reggelre nem lesz ott?!”
Szerelem és más drogok: Hazai bemutató: 2011. január 6.

ÁtváltozásokEgy modern amerikai család életébe nyerhetünk bepillantást a The kids are all right (A gyerekek jól vannak) című keserédes vígjátékban. A szokatlan családmodellben egy leszbikus pár neveli mesterséges megtermékenyítéssel született kamasz gyermekeit, akik egy nap felkutatják biológiai apjukat.
Annette Bening
Nic, a családfenntartó anya szerepéért már hazavihette a Glóbuszt, de begyűjtötte vele negyedik Oscar-jelölését is. Bening nagyon szeret olyan karaktert játszani, amilyet azelőtt még soha. Egyenesen lubickolt a mindig kemény élettárs és anya szerepében, de mint mondja, reméli, hogy a film nem csak a szíveket, az elméket is megnyitja – utalva itt a melegek elfogadására.
The kids are all right: Hazai bemutató: DVD-megjelenés várható.

ÁtváltozásokAz immáron négy gyermekkel büszkélkedő Nicole Kidman autóbalesetben elhunyt kisfiát gyászoló anya szerepébe bújt a Nyúlüreg című film kedvéért. A Pulitzer-díjas színdarabon alapuló mozi forgatókönyvébe Kidman első olvasásra beleszeretett, ő választotta ki partnerét (Aaron Eckhart) és a rendezőt is (John Cameron Mitchell).
A történet annyira fájdalmasan hiteles, hogy a színésznőt gyakran gyötörték rémálmok miatta. „Meg kell tennem mindent, hogy olyan valós legyek Beccaként, amennyire csak lehetséges” – nyilatkozta szerepéről. A szakma átütőnek értékelte az átszellemülést, így Kidman a legjobb színésznőnek járó szoborért izgulhat.
Nyúlüreg: A hazai bemutató időpontja még nem ismert.

ÁtváltozásokFilmkritikusok szerint Natalie Portman a legesélyesebb a „legjobb színésznő” kategóriában. A Fekete hattyú egy maximalista balerina történetét meséli el, aki miközben a Hattyúk tavának címszerepét próbálja, igyekszik fehér hattyúszerű, ártatlan karaktere mögött megtalálni magában a fekete hattyú romlott természetét is. A pszichothriller főszereplőjének átváltozása fizikailag is kihívások elé állította a színésznőt: fél évig minden nap hosszú órákon keresztül balettozott, úszott, tornázott.
Az állandó terhelés, mint mondja, segítette a lelki ráhangolódásban is, gyakorlatilag a balerinák napi rutinját élte. Akár ő lesz az idei befutó, akár nem, a színésznőnek emlékezetes film marad a Fekete hattyú, hiszen a forgatáson ismerte meg vőlegényét, a balett-táncos, koreográfus Benjamin Millepiedet, akitől első gyermekét várja.
Fekete hattyú: Hazai bemutató: 2011. február 17.

ÁtváltozásokMíg valakinek egy átváltozással is bőven meggyűlt a baja, Helena Bonham Carter egyszerre két szerepben tetszelgett. Ő volt Bellatrix Lestrange, a Harry Potter történetek gonosz boszorkánya, és IV. György felesége, Anglia királynéja egy személyben. Nem csoda, hogy a fia a nap végén mindig megkérdezte: „Anya, holnap boszi leszel vagy királynő?”. Előfordult, hogy talpig talárban, a varázslófilm forgatása alatt bújta I. Erzsébet életrajzát. Egy olyan nőjét, aki maga is eséllyel indulhatott volna a legjobb mellékszereplő kategóriában, a publikum előtt csak György decens hitvese volt, de otthon bizony ő hordta a nadrágot.
A király beszéde: Hazai bemutató: 2011. február 3.

ÁtváltozásokA cikk nyomtatásban a legfrissebb Nők Lapjában jelent meg.

Az e heti lap tartalmából:

    * Sok élmény kevés pénzből – kanapészörf, lakáscsere
    * 4 kipróbált kapcsolatjavító tipp
    * Természetes vitaminforrások: káposztás receptek
    * Menni kéne: Tizenévesek az éjszakában
    * Sztárinterjú Máté Gáborral
    * Tényleg létezik a jó válás?
    * Tudós nők – Csinosak, vidámak, fiatalok  

Előfizetnél a Nők Lapjára? Itt és most megteheted!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top