Aktuális

Vakvezető kutyákat segít a neves ügynökség

A napokban felnőtté váló PHD Network 21. születésnapja alkalmából szeretne maradandót alkotni az egész világon. Magyarországon ezen a napon a vakvezetőkutya-képzést támogatják.

A magyar PHD arra törekedett, hogy olyan szervezethez jussanak el adományai, amely állatokon keresztül embertársainkon is segít.
Így esett a választás a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének 1977 óta működő csepeli Vakvezetőkutya-kiképző Iskolájára, amely a megcsappant állami támogatások miatt hamarosan kizárólag pályázatok és adományok segítségével tudja működését fenntartani.

„Big Hug” Program keretében 2011. február 18-án egy egész napos eseményt szerveznek, ahol bárki megtapasztalhatja, milyen lehet egy vak ember (láthatatlan) élete.

Vakvezető kutyákat segít a neves ügynökség

09.00–09.45: Láthatatlan Kiállítás – felkészülés a kihívásra
09.45–11.45: „Big Hug Kihívás” – bekötött szemmel csoportokban fogunk egy látó ember számára olyan hétköznapi dolgokat véghezvinni, amelyek óriási kihívást jelentenek nem látó társainknak (útvonal: Láthatatlan Kiállítás, Népliget – Vakvezető Kutyakiképző Központ, Csepel)
11.45–12.15: Sajtótájékoztatóval egybekötött adományátadás + interjúk
12.15–12.35: Vakvezető kutyás bemutató
12.35-13.00: Ebéd (szendvics, pogácsa, sütemény, üdítő)

A kezdeményezéshez szeretettel fogadják a kihíváshoz csatlakozni kívánó és a kezdeményezést támogató szponzorokat, akiknek felajánlásai a szövetség (MVGYOSZ) finanszírozásához fognak hozzájárulni.

Szponzorációs lehetőségek:
1. Anyagi támogatás (a PHD számára, ők a befolyt összeget a Vakvezető Kutyaképző Iskola számlaszámára fogják átutalni)
2. Tárgyi felajánlás (pl.: kutyaházak, faforgács, kutyajátékok, kutyapléd, falfesték, bútor stb.)
Kérdéseitekkel és további információért, kérjük, keressétek programfelelősünket.
Addig is kövessétek a BIG HUG Programot a Facebookon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top