Aktuális

Veszélyes játékok a boltok polcain

Hiába a szigorú szabályozás, még mindig találkozhatunk veszélyes játékokkal.

A komoly szabályozások ellenére mégis megjelent antimon- és ólomtartalmú gyermekjáték egy áruház polcain, amely nemcsak gyermekekre, hanem felnőttekre is egyaránt veszélyes lehet, a termékek darabkáinak lenyelése, gőzeinek belégzése is az egészségre káros hatással lehet.

 

Veszélyes játékok a boltok polcain

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége kéri azon fogyasztókat, akik már vásároltak a termékből, hogy ne használják fel semmilyen célra, és kommunális hulladékba se dobják ki, hiszen a magas ólomtartalom miatt veszélyes anyagnak minősül ez a játék. Várják meg a hatóság döntését a termékek kötelező visszavételéről.
 
A FEOSZ felelős döntésnek tartja az áruházlánc azon reakcióját, miszerint megelőzve a hatósági döntést a forgalomból történő kivonásról, önként, a fogyasztók érdekeit szem előtt tartva haladéktalanul levette a polcokról a gyermekekre és felnőttekre egyaránt veszélyes terméket – olvasható a FEOSZ oldalán. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top