Aktuális

Rettenet – Egy teljes kutyacsaládot dobott valaki utcára

Nagy a valószínűsége annak, hogy a kutyacsaládot korábbi tartója egyszerűen szélnek eresztette.
Egy teljes kutyacsaládot dobott valaki utcáraRejtélyes állathalálok – a világvége előszele?

Az Orpheus Állatvédő Egyesület által működtetett ebrendészetet egy állatbarát értesítette a városrészébe költözött kóbor kutyacsaládról. Az anya- és apakutya társaságában két kölykük is ott tanyázott a szegedi kertváros hideg utcáján. 

Az állatokat rövid időn belül sikerült a szakembereknek megfogni, majd az Orpheus állatvédelmi telepére szállították őket. Az állatok élelmet kaptak, külső-belső parazitáktól mentesítve lettek. A kutyusok barátságosak, szeretetre éhesek, értetlenül állunk a helyzet előtt, hogy az egész falka az utcán végezte. Mind a négy jószág keresi (egyben vagy külön – külön) az ebrendészet többi kivihető lakójával együtt szerető befogadók jelentkezését.

Szerető gazdit keresnek a gazdának
Szerető gazdit keresnek a négytagú kutyacsaládnak

 

Egy teljes kutyacsaládot dobott valaki utcára

 

 

Egy teljes kutyacsaládot dobott valaki utcára


Sok állat végzi utcára kidobva…

Sokan felelőtlenül vesznek magukhoz házi kedvenceket. Az állatok tartása időt, pénzt, tartási helyet igényel. Az örömteli pillanatok után a szürke hétköznapokban sokan belefáradnak az állattartásba, és egyszerűen utcára dobják a háziállataikat. A 2004. évi X. törvény szerint állatokat kidobni bűncselekmény, melyért letöltendő börtön is kapható.

Gazdit keresnek a magára hagyott házi kedvencek!
Az Orpheus Állatvédő Egyesület Ebrendészeti Telepén utcára kidobált/megunt állatok tucatjai keresik végső menedéküket, szerető gazdáikat! A www.ebrendeszet.hu oldalon, illetve a 20/360-98-46-os telefonszámon elérhetők az állatvédők, és informálódni lehet a négylábú védencekről is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top