Kutyákat végeznének ki a gazdák adótartozása miatt

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Valóban hatásos szankció az ebadóval tartozókat házi kedvencük kivégzésével fenyegetni? Winkler Nóra különvéleményében kereste a választ.
A hír: Egy svájci faluban az önkormányzat arra figyelmeztette a kutyáik után nem adózókat, hogy jogában áll akár kivégeztetni is az ebeket.
Reconvilier a település neve, 2245 ember és 280 kutya lakja. Az ebadó évi 10 ezer forintnyi, és egy 1904-es törvény értelmében a falunak joga van végezni annak a kutyájával, aki elmulasztja befizetni a taksát. A figyelmeztetés után a falul elöljárói halálos fenyegetéseket is kaptak. „Nem arról van szó, hogy tömegével végzünk ki kutyákat, csupán nyomást akarunk gyakorolni azokra, akik nem hajlandók az együttműködésre” – mondta Pierre-Alain Nemitz, a falu egyik tisztségviselője, hozzátéve, hogy több százezer euróra tehető a lakosok adótartozása. Ez feltehetően zömmel nem ebadóhátralékból jött össze.Különvélemény Winkler Nórától
Kutyákat végeznének ki a gazdák adótartozása miatt Óóóóóóóóóóóó. Hát ez megrázó. Nem akarom persze relativizálni a hír és a rendelkezés embertelen oldalát, vagyis hogy a törvény értelmében akár ki is lehetne végezni a kutyákat, ha a gazda nem fizeti meg az adójukat, de első olvasásra csak ezt éreztem – jaj, be súlyos! Szóval arról van szó, hogy Reconvilier-ben, ebben az icurka-picurka svájci faluban, ahol zöldellő réteken állnak a csinos kis házak, valahogy be kéne szedni az adókat. Elképzelem Reconvilier életét. Friss levegőre ébred a falu, pörkölődnek a kávék a reggelihez a takaros kis házakban, az apukák felcsatolják svájci óráikat, az anyukák iskolába viszik a gyerekeket. Reconvilier általános iskolája egy olyan épületben van, amit Angelina Jolie-ék azonnal kibérelnének, ha arrafelé forgatnának, de ha nem adnák nekik oda, hisz a kis svájciak ott tanulják a kémiát, akkor a nyári szünetben esetleg stábok vennék bérbe, hiszen a tökéletes állapotú kis kastély jól mutatna bármelyik kosztümös filmben. Előtte a gondosan nyírt gyepen nyilván nagy játszások zajlanak már kora tavasszal, szóval az élet – úgy általában, kereteiben szép.
Reconvilier lakói biztos sokat morgolódnak, ha az önkormányzat késik a köztéri virágültetvények csinosítgatásával, vagy ha a helyi buszjárat picit eltér az LCD-kijelzőn látható menetrendtől, de ha ezek a kis bosszúságok nem felhőzik a helyiek homlokát, a napok szépen, kiszámítható mederben, unalmas megelégedettséggel telnek. Szerintem ezt a hírt, hogy az egy teljes évre tízezer forinttal beárazott kutyaadót vonakodnak a helyiek időben fizetni, gyorshírként ki lehetne tenni a bankok ügyfélszolgálati tereiben a képernyőkre. Így akik ott sorban állnak és azon tépelődnek, hogy a svájci frank árfolyam-emelkedése miatt duplájára felment törlesztőrészletüket most akkor minek a terhére fizessék – ne menjen a gyerek edzésre, de ha mégis, akkor vágjuk ki a cipő orrát, mert nem fér már el benne a kis lábfeje –, vagy hogy létezik-e még olyan recept párizsira, amit ne próbáltak volna ki az elmúlt hónapokban, meg hogy jó volt a karácsony, nem kell annak mindig tárgyakról szólni, fontosabb, hogy együtt vagyunk, szóval ezekben a szorongató percekben oda lehetne kicsit idézni nekik Reconvilier-t. Hátha átjárja őket is a romlatlanul friss levegő, a rendezett tájkép nyugtató ereje, míg sorra nem kerülnek a pénztárnál.
Olvass tovább

Hozzászólások

brampton 2011-01-14 01:59

En is kuldtem  de nem most egy szegeny picit akartunk megmenteni  sokba kerult de sajnos nem elte tul a fene egye meg aki kidobta 

http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=256881

lehet olvastad akkoriban  nagyon megviselt engem is  mert ugy rmenykedtunk hogy tulelei a csoppseg de sajna nagyon le volt romolva

 A szivem szakad meg ezekert az artatlan allatokert 

irenehavas 2011-01-13 20:45

szia. hat hallod nelkunk itt nem kell fizetni.  ferjem volt 4 eve, mikor  HAPPY  jott es ok mondtak, hogy benne van az adoba. es azota rengeteg emberrel bezeltem  ITT  senki sem fizet. aztan lehet, hogy varosonkent valtozik, a csoda tudja.  egybkent igaz,  a magyar kutyik miatt kell aggodni,  az elmult par hetben eleg sok penzt kuldtem megint  OSZMUNNAK, ES HSZOB  nak, mentesre.  de sosincs vege.  szep napot.

aztan lehet, aze nem kell fizetni, mer micro chip unk lett rugtun. 

Torolt_felhasznalo_593150 2011-01-13 15:20

Nyugi Irene! Nem fogják bántani a svájci kutyákat.

Ez egy ugyanolyan hangulatkeltő kamutopik mint a többi.

 

Sokkal jobban kéne aggódni a magyar kutyákért, akikért nem szednek ebadót, helyette tömegesen altatják el őket az ország különböző ellenőrizetlen sintértelepein. erről is lehetne pár értelmesebb cikket berakni.

 

Jó lenne ha ott tartanánk hogy nekünk magyaroknak kéne a szegény svájci kutyák miatt aggódnunk. igazából meg meg se közelítjük az ottani állattartási kultúrát.

brampton 2011-01-13 03:20http://www.ottawa.ca/residents/animal_care/cats_dogs/regi stration/index_en.html

 

Bocs az elobb rosszat tettem be

brampton 2011-01-13 03:13

Az viszont 100% igaz az egyik legtobbet fizeto [ado] orszag vagyunk

brampton 2011-01-13 03:12

http://www.twp.jamestown.mi.us/E-Forms/Dog_License.pdf

 

Annual Dog Licence Fees     Prior to March 1     March 1 and later
Each spayed or neutered dog*     $ 25     $ 35
Each unaltered dog                  $ 50     $ 60

* Copy of spay/neuter certificate required


One Year Fee     Dog     Cat
Male/Female, Unaltered                               $60.00     $50.00
Male/Female, Sterilized                             $25.00     $15.00
Personal Assistance                                         No Fee     N/A
Replacement Tag (includes applicable taxes)     $ 3.39     $ 3.39
Male/Female, Unaltered Pet of Senior Citizen     $30.00     $25.00
Male/Female, Sterilized Pet of Senior Citizen     $12.50     $7.50Reduced fee opportunities for cat and dog owners
Toronto Animal Services offers reduced fee opportunities for cat and dog owners. Failure to license your cat or dog each year may result in a $240.00 ticket. If you are taken to court under the current law, the maximum penalty is a $5,000.00 fine. Be a responsible owner, license your pet today! The new licence/registration fee structure is as follo

Dogs and cats need a licence
Online payment
A new pet licence or pet licence renewal payment may be made by Visa, Mastercard or American Express. To protect your privacy and security it is recommended that you close the browser after completing the licence application.

Payment by mail
Mail your Pet Licence Application to:

      Toronto Animal Services
      35 Spadina Road
      Toronto, Ontario M5R 2S9

Payment by telephone
For payment by telephone please call our customer service staff at 416-338-PETS (7387), Monday to Friday, between the hours of 8:30 a.m. and 4:30 p.m. 

 

 

Sajnos Nem jol tudod  Itt is kell fizetni kulon 

En is fizetek mert nyaron iskolasokat vettek fek akik hazrol hazra jartak ellenoriztek hol van kutya 

Macskat el lehet titkolni   mert nem jar ki

De a kutya az ugat [megha  nincsenek is otthon ] es ellenoriztek be van jelentve vagy nem   es ha nem buntetes jar erte 

En se fizettem 4 evig de most fizetek mert tobbe kerulne  a buntetes

Akik viszont  menhelyrol hoznak ki 100 $ fizetnek a kutyaert es abban benne van a chips es eletre szolo az ado

 

 

 

Az elso sor az pont Ottawara vonatkozik

Szoval vigyazz valami jo szomszed vagy joakarod nehogy beszoljon

semiramis 2011-01-13 00:10

mi bajod a svajci kutyakkal? NINCSENEK kidobott kutyak, van viszont KÖTELEZÖ chip, aki megprobalna kirakni a kutyajat, ugydeugy megbüntetnek, hogy a laba nem erne a földet.

van tovabba ebado, abbol kutyafuttatok es ingyenes kakkszedö zacskok, amiket szinten KÖTELEZÖ hasznalni.

 

olyen jol, mint CH-ban SEHOL nem elnek a kutyak. sem F-ban, sem D-ben, sem I-ben, sem sehol. meg dubaiban sem. ;-)

 

a kanadaiak a barmok, ha kutya nelkül ebadot fizetnek. :D