Aktuális

Túlélte a mellrákot a 4 éves kislány

Az akkor mindössze 2 éves kanadai kislány, Aleisha mellében édesanyja fedezte fel a csomót egy esti fürdetés során 2008 decemberében.

Túlélte a mellrákot a 4 éves kislányA kezeléseknek és a korai diagnosztizálásnak köszönhetően a kislány mára teljesen felépült a rosszindulatú daganatból, és ő lett a legfiatalabb, akin valaha felfedezték a betegséget.
„A leletek először nem utaltak rosszindulatú elváltozásra, csupán baktériumok okozta gyulladásra, de a csomó a cseppnyi Aleisha mellkasában egyre csak nőtt és nőtt. 2009-re a duzzanat mintegy 2 centis lett, a lányomnak pedig komoly alvászavarai voltak. Az orvosok ekkor tudatták velünk, hogy daganatról van szó. Egészen megdöbbentem – emlékszik vissza az édesanya. – Tudtam, hogy a rák nem válogat, de hogy egy ilyen fiatal testben is képes kialakulni és növekedni, arra soha nem gondoltam volna.”

A műtétet végző orvos szerint igen ritka jelenségről van szó, az orvosi szakirodalom hatalmas forrásanyagának ismeretében is mindössze pár ilyen eset fordult elő. Hasonlóról koreai orvosok számoltak be még 2000-ben: akkor egy 3 éves és 1 hónapos kislány testében fedeztek fel daganatot.

„A rák egyeseket a mennybe visz, de én szerencsére már jól vagyok” – vallott betegségéről a most 4 éves, egészséges kislány.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top