Aktuális

Nem csak a háztartási gép fehér

Egy rosszindulatú vicc szerint a menyasszonyokat azért öltöztetik fehérbe, mert ez a háztartási gépek színe. A vicc terjesztőinek küldjük ezt a kütyüs összeállítást, hogy lássák: nem minden konyhai ketyere, ami fehér. Meg persze mindenkinek, aki szereti.

Hogy nem csak a mosó lehet fehér a gépek közül, arra jó példa lehet az Apple vonala, az ő számítógépeikre igencsak jellemző volt egy időben ez a szín, az „ős-almások” az iPhone-t is csak fehérben voltak hajlandóak megvenni. (Ezek a színérzékeny rajongók kicsit pórul jártak a legújabb mobillal, de erről majd később.)

Képalá: Apple MacBook, Dell Studio XPS 13, Acer Aspire One 533, Samsung Galaxy Tab
Apple MacBook, Dell Studio XPS 13, Acer Aspire One 533, Samsung Galaxy Tab

Természetesen ettől még más gyártóknál is gyakori ez a szín, mint ahogyan ezt a képünkön látható Dell Studio XPS és Acer Aspire One notebookok is bizonyítják. S ha pedig már a számítógépekről beszélünk,

Nem csak a háztartási gép fehérInkább a pink érdekel? Nézd meg előző válogatásunkat: Rózsaszínben látjuk a kütyüket.

nem szabad megfeledkeznünk a legújabb trendről, a tabletekről, ezekről a billentyűzet nélküli, érintőképernyős gépekről sem – esetünkben ezt egy Samsung képviseli.

Ha fehér géphez fehér egér dukál, akkor az almások használhatnak „mágikus egeret”, ami egyszerre több ujj érintését is érzékelik. A képen látható másik példány valójában nem létező termék, csupán koncepció, ám próbáltunk valami érdekességet vadászni a sok fehér egér közül. Lee Gicas tervei szerint a Pearl Mouse felső burkolata alkalmazkodik a kéz mozgásához, de csupán annyira, hogy megakadályozza a csuklófájást, egyébként persze dolgozni azért lehet vele – legalábbis az elképzelés szerint.

Apple Magic Mouse, Pearl Mouse, LG W2363V monitor
Apple Magic Mouse, Pearl Mouse, LG W2363V monitor

 

A monitorok közül az LG egyik darabja vívta ki a figyelmünket, és nem is csupán az irdatlan teljesítményével (ez egy elég komoly, számítógépes játékokhoz tervezett darab egyébként). Akit hidegen hagy a kontrasztarány, felbontás vagy TruSurround HD, azt is meg lehet fogni pár másodpercre, ha mással nem, az elegáns külsővel, na meg a látványos fényeffektekkel, amik ki- és bekapcsoláskor felvillannak rajta.

A fehér gép mellett a fehér memória mutat jól, legalábbis a Mac minihez nem csupán a csatlakozója és kompatibilitása miatt megy az Iomega MiniMax külső merevlemez, hanem az ízlésrendőrség is jóváhagyja a választást. A Kingston pendrive-ja nem csupán fehér, de eszméletlenül sok adatot, egészen pontosan 16 gigabájtnyit lehet rajta tárolni, ami a legújabb, USB 3.0-s kapcsolatnak köszönhetően gyorsan is mozgatható.

Iomega MiniMax, Kingston Data Traveler Ultimate 3.0, Canon X Mark 1
Iomega MiniMax, Kingston Data Traveler Ultimate 3.0, Canon X Mark 1

Lehet, hogy elsőre nem gondolnánk, hogy egy számológépnél fontos a dizájn, pedig így van. A Canon számológépének külsejét nemrégiben iF dizájndíjjal jutalmazták, ráadásul környezetbarát is, mert egyes részei újrahasznosított anyagokból készülnek. 

Ha a mobilok felé vesszük az irányt, belefutunk – egyebek mellett – a Samsung Star fehér kiadásába, ami kicsit úgy néz ki, mint az általunk is kipróbált, nagyon csajos (és szintén fehér) Diva egy visszafogottabb változata. Fiatalabbaknak valószínűleg az LG Wink fog leginkább tetszeni, a leheletnyi narancssárgával megbolondítva.

Samsung GT-S5230 Star, LG Wink Style T310, Nokia C6-00, Sony Ericsson Xperia X8
Samsung GT-S5230 Star, LG Wink Style T310, Nokia C6-00, Sony Ericsson Xperia X8

 

Akik teljes QWERTY billentyűzetre vágynak a fehérség mellett, azoknak a Nokia szétcsúsztatható mobilja lesz a kedvence. Akik pedig azt szeretnék, hogy egy Android operációs rendszert öleljen körbe a világos keret, annak a Sony Ericsson Xperia X8-at kell a kezébe nyomni.

A legújabb, a 4-es iPhone fehér változatának megjelenése folyamatosan csúszik: tavaly nyáron még úgy nézett ki, pár héten belül megoldódik a rejtélyes probléma, ami a gyártás útjában áll, ám a legutóbbi infók szerint idén tavasszal érkezik meg végre az első szállítmány.  Ezért tehát igen népszerűek mostanság a fehér iPhone 4 tokok, mi épp egy szénszálasat választottunk az Etsyről.

SkinArt, Blautel Funda Venezia, Golla
SkinArt, Blautel Funda Venezia, Golla

Ha pedig nem mobilra néznénk „huzatot”, hanem a notebookunkra, akkor ott van például a pufidzsekire hajazó steppelt tok vagy a „teljes” táska, amibe egyéb cuccot is pakolhatunk a gépen kívül – a képen látható táska esetében ez 11,6 hüvelykes lehet maximum.

Fehér billentyűzetből némi kézügyességgel (és geek hozzáállással) remek ékszereket lehet készíteni. De nem árt, ha csak olyan rövidítéseket hordunk magunkon, aminek tisztában vagyunk az értelmével. Szintén kézzel készült a cetformájú pendrive, ami így fejjel lefelé kicsit partra vetett bálna hatását kelti.

capitolagirl - WITF necklace, hemingwayfun - Beluga Whale USB Flash Drive, Swarovski D:Light karóra
capitolagirl – WITF necklace, hemingwayfun – Beluga Whale USB Flash Drive, Swarovski D:Light karóra

A fura karkötő valójában egy óra, ami 171 darab Swarovski-kristályon mutatja az időt. Noha a „szíj” gumiból készült, a szerkezetnek mégis megkéri az árát a Swarovksi: 1500 dollárért mérik darabját.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top