Aktuális

Wolf Kati: “Imádok takarítani, karácsonyra csillogóra pucolom a lakást”

Bár már kiesett az X-Faktorból, a napjai még a show-ról szólnak. Igaz, most már sokkal többet lehet a gyerekeivel, akik annyira kedvesek és alkalmazkodók, hogy megfázásos megbetegedésüket is akkorra időzítették, amikor anyukájuk már vigyázhat rájuk. Kati is köhögve kezdi a beszélgetést.

Wolf Kati: „Imádok takarítani, karácsonyra csillogóra pucolom a lakást”– Jól van?

– Igen, köszönöm, én nem lettem beteg, most csak félrenyeltem.

– Szerencse, mert egy tucat aggódó kislány leselkedik az ablak mögött.

– Talán már az esti klubkoncertre gyülekeznek.

– Még csak dél van.

– Megvárják. Addig itt ülnek, és várják, hogy jöjjön a kedvencük. A Faktor-koncerteken olyan őrület fogadja a fiúkat, amit eddig csak a Beatles-filmeken láttam.

– Ne haragudjon, de nagyon soványnak tűnik. Mennyit fogyott az X-Faktor alatt?

– Augusztusban hagytam abba a szoptatást, addig ugye tilos a fogyókúra, azóta eltűnt rólam nyolc-kilenc kiló.

– Nem túl sok ez?

– Eredetileg négy-öt kiló mínuszt terveztem, de túlteljesítettem, és a strapa miatt a többiek is ledobtak pár kilót.

– Most már nyugodtabb az élete?

– A kiesést követő hét még meglehetősen mozgalmas volt, hiszen ilyenkor rettentően érdekesek vagyunk. Tévé, rádió, újságok ostromolják az embert. Optimális esetben most kéne kijönni egy dallal, hogy lássanak, tudják, minden megy tovább, ne felejtsenek el.

– Gondolja, hogy különben elfelejtenék?

– Ha elég sokáig nem csinálsz semmit, egy idő után jön a süllyesztő. Remélem, erre nem kerül sor. Sokan megszerettek, rengeteg levelet kapok, élni szeretnék a lehetőséggel.

– Mit csinált Wolf Kati a vetélkedő előtt?

– Egy irodában dolgoztam asszisztensként, és mellette mindig énekeltem különböző zenekarokban.

– Miért nem lett híres?

– Sosem tudtam magam menedzselni.

– Pedig az édesapja ismert muzsikus, neves zeneszerző, aki egy sor óriási sláger írt.

– Igyekeztem leválni róla. Senki se vághatja a fejemhez, hogy könnyű nekem, hiszen Wolf Péter az apám. Remélem, azért jutottam el idáig, mert tisztességesen dolgoztam.

– A papája mit szólt a versenyhez?

– Féltett, és nagyon akarta, hogy sikerüljön. Egy picit jó is, hogy számomra véget ért a verseny, mert most végre ki tudja magát aludni.

– Az ő szemében gyakorló édesanyaként is gyermek marad.

– Bizony, Janka lányom öt és fél múlt, Luca idén január elsején született.

– Nehéz volt így belevágni a versenybe?

– Mielőtt jelentkeztem, leültem a férjemmel, aztán a nagymamákkal, és közöltem: ami nekem sikert, az számukra rengeteg pluszfeladatot hozhat. Vállalták. Hittek bennem, szeretnek. Tényleg nem sokat voltam otthon, de tudtam, bármi történik, december végére ismét együtt lesz a család.

Wolf Kati: „Imádok takarítani, karácsonyra csillogóra pucolom a lakást”

– Azóta kiderült, hogy nem csak pár hónapról van szó, az X-Faktor egy karrier kezdete.

– Remélem, tényleg így lesz. Ha nem próbálom ki magam, talán megkeseredem. Az X-Faktor óta folyamatosan fülig ér a szám. Lehet, hogy a fellépések miatt a jövőben sem leszek folyton a konyhában, de a fennmaradó időben egy boldog feleséget, boldog anyukát kap a családom.

– Mi az, amit ma Magyarországon elérhet mint énekes?

– Szeretném, ha saját dalaim szólnának a rádiókban, lennének fellépéseim, amelyekre én is szívesen járok, és amelyekből meg is élek, és időnként legyen egy-egy nagy koncert, ahová mindenki eljöhet, aki szereti a zenémet.

– Mindeközben kétgyerekes anyaként is helyt kell állnia.

– A verseny alatt kiderült: rengeteg embert kell mozgósítani arra, amit addig egyedül csináltam, mint sok más édesanya. Én viszont a sok ének- és táncpróba közben rájöttem, hogy nem is szeretek annyira főzni.

– A takarítást is elsöpörte a színpad?

– Az szenvedély és terápia! Időről időre rávetem magam a porszívóra, felmosóvödörre, és nekiugrom a lakásnak. Tökéletesen kikapcsol, és élvezem, hogy olyan szép lesz minden.

– Milyen lesz a karácsony?

– Idillikus, ahogy gyerekkorom óta. Csillogóra takarítjuk a lakást, feldíszítjük, csengettyűk, koszorúk, minden. Janka egy kazal levelet íratott már a Jézuskának, gyújtjuk a gyertyákat az adventi koszorún, beszélgetünk. Szenteste délutánja nálunk indul egy koccintással. Ott lesznek a szüleim, a nagymamám, a két testvérem – egyikük már családos –, a férjem szülei és még néhány rokon. Vacsorára csak az anyósomék maradnak, de másnap Szentendrén huszonöten is összegyűlünk. Aztán levonulunk a férjem szüleihez Győrbe, ott is összejön tíz-tizenöt rokon, szóval zajlik az élet.

– Az átlagosnál stabilabbnak tűnik a hátországa.

– Sok munka van benne. A verseny alatt folyamatos pörgésben éltünk, próbák, előadások, felvételek, riportok, interjúk, megállás nélkül. Van, aki úgy élte át a kiesést, mintha kihúzták volna a lába alól a talajt. Én viszont tudtam, ha minden kötél szakad, újra együtt lehetek a gyerekekkel, a férjemmel, és visszarendeződik az életem.

Mire tanította meg az X-Faktor Katit? És vajon mi lesz most, hogy a műsornak vége lett? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatsz, ha megveszed a Nők Lapja legfrissebb számát! 

Wolf Kati: „Imádok takarítani, karácsonyra csillogóra pucolom a lakást”A tartalomból: 

  • Wolf Kati és kislányai a címlapon
  • Mit üzen az ajándékom?
  • Tippek, tanácsok, ötletek a meghitt pillanatokért
  • Lajos Mari bejglireceptje
  • Így szüntesd meg a feszültségforrásokat – Tényleg a fa alatt is veszekszünk?
  • Kövek varázsereje
  • Immunerősítés citrusokkal
  • Meddig őrizzük a karácsony titkát?  

Ha előfizetnél a lapra, itt megteheted!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top