Aktuális

Facebook: a legnagyobb kerítő?

Újabb fura kutatási adat a közösségi oldallal kapcsolatban: az emberek 11 százaléka lefeküdt már olyan személlyel, akivel a Facebookon ismerkedett meg. Persze nem mindegy, milyen felmérésből származik az adat, és kiket kérdeztek meg.
A felmérést a Szexelvonó Dr. Drew-val című tévéműsor megbízásából készítette a OnePoll online piackutató cég Nagy-Britanniában, azt azonban nem tudni, mennyire volt reprezentatív a minta vagy milyen körben végezték a kutatást.
Mindenesetre a 2000 megkérdezett 11 százaléka bevallotta, hogy volt már szexuális kapcsolata olyan személlyel, akivel a Facebookon találkozott. A felmérés arra is fényt derített, hogy az emberek 46 százaléka küldött már pajzán üzenetet az aktuális partnerén kívül másoknak is, 35 százalékuk pedig önmagukat meztelenül ábrázoló képeket is csatolt az üzenethez. A felmérésben résztvevők 10 százalékának volt már szexuális kapcsolata egy kollégájával – az együttlétek fele egyébként az irodában teljesedett be.

Nehéz elhinni, hogy ezek az adatok a teljes brit társadalom szokásait tükrözik. Az viszont mindenképpen érdekes, hogy ma már – legalábbis bizonyos körökben – többen szednek fel új partnert a Facebookon, mint a munkahelyen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top