Aktuális

Botrány Ferihegyen: Félmeztelenre vetkőztetik a légiutas-kísérőket

Kéjesen matatnak a ferihegyi biztonságiak a félmeztelenre vetkőztetett légiutas-kísérők szoknyája alatt? Sztyuvi, a CaféBlog egyik állandó szerzője a héten felröppent hírt kommentálja, stewardess-szemmel.
Botrány Ferihegyen: Félmeztelenre vetzlőztetik a légiutas-kísérőket Sztyuvi CaféBlogja – egy légiutas-kísérő mindennapjairól 

Blogom egyik kedves kommentátorától (Nono mami) értesültem ama aktuális hírről, miszerint Ferihegyen előszeretettel taperolják a sztyuvikat „biztonsági ellenőrzés” címszó alatt. A cikk annyira felháborított, hogy nem hagyhatom szó nélkül. Na álljon már meg az a bizonyos nászmenet!

Állítólag az otthoni légitársasági dolgozók ombudsmanhoz fordultak, mert megalázónak találják a reptéri biztonságiak által alkalmazott, személyiségi jogokat sértő módszereket, amik messze túllépnek minden határt. Mióta kötelezhetnek egy sztyuvit arra, hogy félmeztelenre vetkőzzön??? Melyik előírás szerint járnak el a bugyiban turkáló, combfixszel matató kéjes securitys mancsok?! Hol engedhető meg az effajta légiutas-kísérőket megillető, megalázó bánásmód a világban? Sehol!

Az értesülés szerint júliustól megszigorították a biztonsági átvilágításra vonatkozó módszereket a budapesti reptéren, mert az EU nem találta elég megfelelőnek a színvonalat. Az új szabály értelmében a crew-t, mindenféle magyarázat nélkül, különszobákba lehet terelni, ott jól levetkeztetni és tetőtől talpig átvizsgálni, néha még az intim testrészekbe is belenyúlni, hátha lappangó öngyilkos terroristát rejt az egyenruha. Legalábbis ez a duma. Mert hát a világ egyik „legfrekventáltabb” repterét ugyebár meg kell védeni!! Micsoda blődség!

Engedtessék elmondanom, Kedves Ferihegy, hogy a földteke egyetlen szegletén sem tapasztaltam ilyen megaláztatást sztyuvi létemre. Nincs az a John F. Kennedy (New York), Heathrow (London) vagy frankfurti reptér, amely ilyen bánásmódot alkalmazna a légiutas-kísérőkkel szemben. Csakhogy a három legforgalmasabb és legnagyobb biztonsági macerával megáldott légikikötőt említsem.

És ha már itt tartunk, miért pont a legénységnek kéne átesni az effajta „illegális” intim motozáson? Mert velük meg lehet csinálni? Kíváncsi lennék, hány business class-utast meztelenítettek le az aberrált biztonságiak. Vagy például meg merték-e csinálni ugyanezt a Lufthansa átutazó légiutas-kísérőivel. Biztos vagyok benne, hogy nem.

Sztyuvi - a CaféBlog szerzője
Sztyuvi – a CaféBlog szerzője

Tudvalevő, hogy a stewardessigazolvány megszerzéséhez elengedhetetlen az erkölcsi bizonyítvány és át kell esni bizonyos pszichológiai és orvosi teszten is. Persze volt már rá példa a történelemben, hogy elmebeteg kapitány próbálta halálba vinni saját utasszállítóját, de nem ebből kéne kiindulni. Olyat is láttunk egy Tarantino-filmben, hogy a színes bőrű sztyuvi drogot és pénzt csempészett át különböző amerikai reptereken. Remek fikció, ami azért távol áll a valóságtól.

Ha elcsúsztunk az EU repterekre vonatkozó biztonsági előírásain, akkor talán más módszerekkel kellene korszerűsíteni azt.

Ehhez képest velünk kesztyűs kézzel bánnak a Közel-Keleten. Ugyan itt is minden légiutas-kísérőnek át kell esnie a biztonsági procedúrán ugyanúgy, mint minden mezei utasnak, de egy ujjal sem érhetnek hozzánk. Ne feledjük el, muzulmán ország lévén a nőket tiszteletben tartják. Merné valamelyik habibi ráemelni a kezét akármelyik sztyuvira, rögtön a börtönben landolna.
Szomorú, hogy otthon ez megtörténhet. És az is szomorú, hogy nem vagyok meglepve. Legyünk már professzionálisabbak, és nőjünk végre fel az európai színvonalhoz!! Ne lopkodjunk ki ezt-azt az utasbőröndökből, ne alázzuk meg a szerencsétlen légikisasszonyt ok nélkül és viselkedjünk nemzetközi reptérhez méltóan, az ebadta mindenit!!

Javallanám, hogy ezennel a reptéri biztonsági őr poszthoz is legyen előfeltétel az erkölcsi bizonyítvány és a pszichológiai teszt!

Tisztelettel:

a sztyuvi

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top