Aktuális

Diós Kati, az iskola megálmodója, vezetője

Húsz éves táncos- és modellmúltam tapasztalatai adták a Nők Iskolája ötletét. Eltökélt szándékom a szépségükről világszerte híres magyar nők öltözködési kultúráját európai színvonalra emelni.

 

Diós Kati, az iskola megálmodója és vezetőjeCélom, hogy adjuk meg a lehetőséget azoknak a nőknek is, akik nem akarnak egy modelltanfolyamot elvégezni. Tanulják meg ők is azokat a fortélyokat, amelyekkel nőiességüket emelhetik és a legjobb formájukat hozhatják adottságaiknak és lehetőségeiknek megfelelően.
Így született meg több, mint 20 évvel ezelőtt a Nők Iskolája, amely a Nők Lapja égisze alatt működik töretlen sikerrel Nők Lapja Iskolája néven.
Az elmúlt évek során sikerült olyan előadókkal dolgoznom, akik nem csak szakmailag, de emberileg is hasonló értékrendet képviselnek. Tudásuk, érzékenységük és segíteni akarásuk sikerünk záloga. Hálás vagyok, hogy ilyen előadókkal dolgozhatom.

Az elmúlt években több ezer nővel találkoztam, akik elmesélték örömüket, bánatukat, sikerüket, kudarcukat.  A tanfolyam első napján érkezéskor még ismeretlenül figyelik egymást a hölgyek. Vajon honnan jöttek a többiek, milyen végzettségük van, ők miért jelentkeztek a tanfolyamra? A várakozás percei alkalmasak arra, hogy kifürkésszék egymás titkait, hasonlóságot keresve magukkal. A bemutatkozások után oldódik a hangulat, a szünetben már olyan hangzavar van, hogy már alig lehet szóhoz jutni tőlük. Mivel hasonló korúak vannak egy csoportban, így az élet dolgai is hasonlóak. Vélemények, tanácsok cserélnek gazdát, felismerve azonos gondjaikat. Már maga a felismerés is csökkenti a problémák súlyát. Vannak órák, amikor együtt sírunk és nevetünk szembesülve és együtt érezve mások problémáival.
Jó látni, hogy a tanfolyam alatt milyen változáson mennek át. Kinyílnak, tanácsokat adnak, önfeledtek, kíváncsiak, érzékenyek. Egymást segítő csoporttársakká válnak, dicsérnek, örülnek, ha valakit ragyogni látnak, biztatnak és nem bírálnak. Elkezdenek merni, küllemüket és legbensőbbjüket, lelküket is beleértve. Barátságok születnek, formálódik tartásuk, tudják milyen színek, formák, stílusok, sminkek kedvezőek számukra. Ha ki tudják önteni a mérgező gondolatokat agyukból és szívükből, ha észre merik venni női mivoltukat, az értékelő pillantásokat, már ajándék volt ez a néhány nap.

 

Tánc, kifutó, tanítás

A hatvanas évek végén kezdtem táncolni a KISZ Központi Művészegyüttes tánckarában, majd első férjemmel öt éves szerződést kötöttünk a belgrádi Frula nevű együttesnél. Velük négy alkalommal turnéztunk több hónapig az USA-ban, táncoltunk a Chicagói Operaház színpadán,  Washingtonban a Kennedy Centerben és szinte minden nagyvárosban felléptünk. Öt évig minden nyáron az Isztriai félszigeten az Opanak együttessel végig táncoltuk a tengerpartot Portoroztól Opatiáig. 
Egy idő után saját otthonra vágytam és főleg gyerekre. 1977-ben kisfiam születése vetett véget ennek a szép és kalandos életnek. 
Nehéz volt 28 évesen hátat fordítani a színpadnak, egyik napról a másikra felhagyni azzal, ami addig az életem volt. Miután még elutazásunk előtt jelentek már meg divatfotóim és divatbemutatókra is hívtak, úgy gondoltam levezetésképpen megpróbálom a modellkedést, talán csökkenti a tánc elvonási tüneteit. Néhány évre terveztem és tíz évig tartott. Közben megszületett a kislányom és két pici gyerek mellett nem volt könnyű helytállni a kifutón.
Bekerültem az utazó csoportba és bejártam a világot.  Egyszer összeszámoltam, 20 év alatt 40 országban jártam mind az öt földrészen Új-Zélandtól Izlandig és Tokiótól Los Angelesig. Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem, különböző kultúrákat és embereket ismertem meg. Láttam, hogy mennyire különböznek az egyes országok szokásai, öltözködés-és viselkedéskultúrái. Akkor még nem tudatosult bennem, de ma már eltökélt szándékom a szépségükről világszerte híres magyar nők megjelenését európai színvonalra emelni.
38 évesen léptem le a kifutóról és elindítottam a modelliskolámat. A tanítással gyerekkori álmom teljesült. Megtaláltam az igazi hivatásomat, amely végre korhatár nélkül végezhető. Jó volt látni, ahogy megváltoznak a serdülő lányok, akik farmerben, bő pólóban, edzőcipőben, smink nélkül, lógó hajjal kezdték el a tanfolyamot. És lám mi lett belőlük? Nővé váltak és élvezték nőiességüket. Felvették a miniszoknyát és megtanultak magas sarkú cipőben járni, hajukat kitaláltuk és megtanultak sminkelni. Néhány hét alatt a kislányokból gyönyörű nők lettek. A vizsgabemutató óriási siker volt. A sajtó új hullámként emlegette.

 

Szeretettel várok mindenkit, aki szeretné elvégezni a Nők Lapja Iskoláját.

Jelentkezni lehet a 06-30-483-9849-es telefonszámon hétköznap 9 és 12 óra között,
vagy az alábbi e-mail címen: dioskati@yahoo.com

 

Az iskola utolsó két tanfolyamának időpontja:
 
VI. tanfolyam: október 4–5. és 11–12.
VII. tanfolyam: november 22–23. és 29–30.
 
A tanfolyam díja: 39 900 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top