Azonos neműeknek nem jár a romantika

Legalábbis egyes brit szállásadók így gondolják… A napokban megjelent brit felmérés szerint 10-ből legalább 8 moteltulajdonos nem engedi, hogy azonos nemű párok közös szobában szálljanak meg nála. A hírt Peller Mariann kommentálja.

A hír: Idegenkednek a meleg pároktól a vendéglátósok
A Bread and Breakfest Owner című honlap felkérésére az interneten mérték fel azt, hogyan viszonyulnak a hotel- és moteltulajdonosok az azonos nemű párokhoz. A felmérésből kiderült, hogy a válaszadók 13%-a elfogadhatatlannak tartja, hogy meleg párok együtt aludjanak az ő fogadójában.
A The Daily Telegraph szerint az azonos nemű párok már jó előre aggódnak amiatt utazásaik során, milyen lesz majd a fogadtatásuk a szálláshelyen. Egy erre vonatkozó felmérés szerint a párok mintegy háromnegyedét aggasztja a dolog. A legfrissebb közvélemény-kutatás kiváltója egy, a közelmúltban történt eset volt, amikor a Cookham falvi fogadós nem adott szállást egy meleg párnak. Az 56 és 62 éves férfiak később homofóbia miatt panaszt tettek a rendőrségen.
(Forrás: Hír24.hu)

Különvélemény Peller Marianntól
Azonos neműeknek nem jár a romantikaElolvastam ezt a hírt, és visítani kezdett az igazságérzetem. Miért van az, hogy a Földön lévő összes élőlény közül pont a legnagyobb intelligenciával rendelkezőnek kell ilyen ostobán viselkednie? Tényleg olyan nehéz elfogadni a világ gyönyörködtető sokszínűségét? Valóban ennyire nehéz csak a saját életünkkel – azon belül is a saját, belső ellentmondásainkkal, másságunkkal vagy hibáinkkal – foglalkozni? Mert mindenkiben van bőven! Milyen meglepő: senki sem tökéletes!
A homoszexualitás ráadásul nem is hiba, ha valaki mégis annak tartaná, akkor legfeljebb gyárinak tekinthetné, míg a tudatlanság és előítéletesség kemény munkával megszerzett tulajdonságok, melyek valóban komoly hibának nevezhetők.

Eszembe jutott egyik legkedvesebb barátom esete. A srác édesanyja kislányt szeretett volna, Laci születésével gyakorlatilag meg is kapta: mindent megbeszéltek egymással, imádták egymást. Egészen addig a napig, míg Laci huszonegy évesen összeszedte minden bátorságát – sohasem szeretett volna csalódást okozni szeretett édesanyjának –, és elmondta neki, hogy ő tulajdonképpen kisgyerekkora óta tudja, hogy a saját neméhez vonzódik. Hogy reagál ilyenkor egy szerető anya? Nos, Laci anyukája a következőképpen viselkedett: nem volt többé hajlandó szóba állni a fiával, nem engedte a közös vacsoraasztalhoz, egyszer pedig, amikor Laci kijött a fürdőszobából esti fürdőzése után, anyja utánakiabált: „Fertőtlenítsd ki magad után a kádat, te…!”
Nem akarok ítéletet mondani (annak ellenére, hogy soha nem fogom megérteni ezt a viselkedést). Egyszerűen csak értetlenül állok a butaság és a könyörtelenség előtt. Könyörgök, mind emberek vagyunk, elméletileg egyenlők! Akkor mégis hogyan fordulhat elő, hogy egy idős (eddigi tapasztalataim és elképzelésem alapján általában kedves, nyitott) pár nem kaphat szállást csak azért, mert meleg?

Mindig is félelmet keltett az ismeretlen, az átlagostól eltérő, ami aztán az ostobasággal összefonódva ellenállást, sőt sok esetben akár agressziót szül. És ha a másságnál tartunk, mi a helyzet azokkal a heteroszexuális párokkal, akik között hatalmas a korkülönbség? Bár őket nem tiltják ki a szálláshelyekről, általában rájuk is ferde szemmel néznek. Ezt többször volt alkalmam tapasztalni, mikor édesapámmal és nővéremmel nyaralások alkalmával hárman, kézen fogva flangáltunk, mondjuk, Siófok utcáin, nyolc éve.

Azonos neműeknek nem jár a romantikaHomo vagy hetero – ki a büszkébb? Soma Mamagésa különvéleménye.

Azt a megszámlálhatatlan, szúrós tekintetet, te jó ég…! (Eszükbe sem jutott, hogy két felnőtt lány büszkén sétálhat kéz a kézben imádott édesapjával.) Továbbá ne feledkezzünk meg azokról a heterókról, akik a szadomazo, valamint a fetisizmus lelkes művelői! Mázlijuk van, mert rajtuk általában nem látszik a beállítottságuk, ezért garantáltan azt művelnek a szállodai szobában, amit csak akarnak.
Kedves kollégám a rádióban, Hepi Endre szokta mondani: „Virágozzék ezer virág!” Avagy a változatosság gyönyörködtet. Olyan csodálatos, élhető hely lenne ez a mi Földünk, ha elfogadnánk ezt.

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Margittka 2010-09-24 14:55

A masik, amit nem ertek, hogy miert kell ezt a temat mindig ujra es ujra bedobni? Annyi mas tema van, amiert az emberek hajlandoak elharapni egymas torkat... Itt vannak a ciganyok, vagy a fekete vallalkozok, a bodzazok, az adocsalok, a Gyucsanyok, az Orbanok, a celebek egesz tarhaza, a Magyarok, a nem Magyarok, a feherek es a feketek...

Miert pont a melegek? 

Margittka 2010-09-24 14:48

erthetö... erröl a helyzetröl elsösorban ö tehet.

Basszkulcs 2010-09-24 14:48

Úgy tűnik, hogy a magyarok nyitottabbak

Régebben a gyerekkori /30 éve ismerjük egymást/ barátnőmmel elmentünk vidékre egy hosszú hétvégére, hogy elverhesse az üdülési csekkjeit. Előre foglaltunk egy két ágyas szobát 3 éjszakára. Megérkeztünk, erre kiderült, hogy a kétágyast még nem takarították ki, a tervük pedig az volt, hogy benyomnak minket egy franciaágyba Máig nem tudom, hogy sikerült-e meggyőzni őket, hogy nem toltuk össze a végül megszerzett 2 ágyat

lehoczkyanna 2010-09-24 14:45

a heti tervet valahogy csak teljesíteni kell... :D

Torolt_felhasznalo_657402 2010-09-24 14:41

Ez most komoly? Elsi1 napi szinten bombáz minket a meleg topikokkal. Muszáj volt Nektek is egyet bedobni?

Dinadom 2010-09-24 14:40

Kedves Peller Mariann !

 

Köszönöm a cikket, örömmel olvastam.

Szerencsére van ellenpélda is - az én édesanyám nagyszerűen fogadta, amikor bevallottam neki, hogy egy másik nővel jöttem össze, sőt mint kiderült, nem is érte különösebb meglepetésként. Végül is szeret és ismer, sok tekintetben talán jobban mint én saját magamat.

Sajnos a férfiaknak nehezebb ebben a helyzetben mint a nőknek - ha mi a párommal nyaralni megyünk, nem néznek ránk ferde szemmel, az emberek feltételezik, hogy "csak" barátnők vagyunk, míg két férfi rögtön gyanút kelt. Csak remélni tudom, hogy a helyzet változik, hiszen talán nem kell mondanom, hogy a hazai helyzet az brittnél sokkal rosszabb.

adrijan 2010-09-24 14:31

Parancsoljatok, kedves fórumozók, ez egy érdekes teszt most: vajon itt, a fórumon melyik vélemény érvényesül inkább? A melegekkel kapcsolatos elfogadó attitüd, vagy éppen ellenkezőleg?

Nektek mi a lülönvéleményetek ennek a hírnek a kapcsán?

N?k Lapja Café 2010-09-24 14:31

Legalábbis egyes brit szállásadók így gondolják… A napokban megjelent brit felmérés szerint 10-ből legalább 8 moteltulajdonos nem engedi, hogy azonos nemű párok közös szobában szálljanak meg nála. A hírt Peller Mariann kommentálja.

Tovább a cikkre...

Kalkulálja ki Kötelezőjét!
14 biztosítóból válasszon Önnek megfelelőt! Gyors, egyszerű online kötés

További információk>>>