Aktuális

“Eljönnél a temetésemre, ha meghalnék?”

A kérdést egy kislány teszi fel a gyorshajtónak, akit a rendőrök állítottak meg. A sokkoló mondat része a közlekedés-biztonsági kampánynak, amit tegnap indítottak Kaposváron.
“Eljönnél a temetésemre, ha meghalnék?” – ezzel a kérdéssel fogadta egy kislány Kaposváron tegnap az egyik rendőrség által megállított gyorshajtót. Persze a kislány nem önmagától volt provokatív, de ez is része a rendőrség tervének.

A rendőrök ezt az újfajta baleset-megelőzési módszert is bevetik, hogy rábírják a szabálytalankodó sofőröket a szabályos vezetésre. A pszicho-sokk lényege, hogy a sofőröknek egy, az autót körülvevő gyerekcsoport – rendőr és pszichológus jelenlétében – egy esetleges baleset következményeit vetíti előre, így hatva a vezetők lelkiismeretére.

A tegnap elindított átfogó közlekedés-biztonsági kampány ugyanakkor elsősorban a fiatalok figyelmét szeretné felhívni a közlekedés szabályaira a vasárnapig tartó rendezvény-sorozattal. A kaposvári rendőrkapitányság az idén második alkalommal szervezte meg a balesetek gyors bekövetkezésére utaló ENNYI! elnevezésű kampányát, amelyet tavaly azért indítottak el, mert előző évben nyolcan haltak meg Kaposváron közlekedési balesetben.

A figyelemfelhívó rendezvényeknek köszönhetően tavaly halálos kimenetelő baleset nem történt a somogyi megyeszékhelyen. Az idén egy figyelmetlenül sávot váltó kerékpáros halt meg – ismertette a sajtóreferens.

A cikk itt folytatódik

 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top